De gjør litt -og håper du blir inspirert til å gjøre det samme

BØTTEKLODE: Fra blomsterbutikken kommer plastbøttene som Sanna Hurum og Georg Kirkevold hjelper til med monteringen av; det skal bli en plastklode.

BØTTEKLODE: Fra blomsterbutikken kommer plastbøttene som Sanna Hurum og Georg Kirkevold hjelper til med monteringen av; det skal bli en plastklode. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Barnehage fjerner skoposer, skittentøyposer og plastfolie -og håper andre blir inspirert til å bruke mindre plast.

DEL

Stifinneren barnehage i Åsgårdstrand har laget utstillingen; «Stifinnere redder verden litt -fra plast til plastikk».

Prosjektet startet med en trist historie: «Det var en gang en gåsenebbhval som strandet på Sotra, den var syk og døde fordi den hadde spist 30 plastposer». Etter dette har alle barna fra 1-6 år forsøkt å arbeide med plast i miljøet. Familiene har også bidratt med figurer i plast laget hjemme eller i barnehagens atelier.

Selvsagt har dette også fått innvirkning på driften i barnehagen. Tiltak som å fjerne skoposer, skittentøyposer og bruk av plastfolie er noen.

LES OGSÅ: Til beste for begge parter – elever til god hjelp for gründere

Utstillingen inneholder inspirasjon til andre barnehagelærere om hva som er mulig å gjennomføre med plast som materiale. I tillegg en oppfordring til alle om å begynne med seg selv. Utstillingen står i to uker og barnehagen håper folk lar seg både provosere og åpne for kreativt arbeid med gjenbruk av plast som tema.

Innsendt av Stifinneren Barnehage

Artikkeltags