Det forteller Ingvild Gåskjenn (23). Proffrytteren i Team Coop-Hitec Products kan se tilbake på en sesong som ble en ren opptur, utgangspunktet tatt i betraktning.

– Vi har nettopp hatt en kickoff-samling og sponsormøte i Stavanger hvor vi gikk gjennom årets sesong og pratet litt om neste år. Det er jo egentlig ikke så lenge til det braker løs igjen. De første rittene på nyåret skal vi kjøre i Spania i februar, og kort tid etter står Belgia for tur. Målet er jo å være blant dem som blir tatt ut til å kjøre EM og VM neste år, forteller 23-åringen.

Ingen forventninger

Ingvild kom inn i 2021-sesongen uten forventninger.

– Jeg hadde jo en kropp som ikke fungerte i fjor. Den siste konkurransen kjørte jeg i juli og skjønte at det var noe som var galt. Jeg trente ikke på 4–5 måneder og startet forsiktig opp i desember. Siden gikk det greit, men grunnlaget var jo langt dårligere enn vanlig da sesongen startet.

– På bakgrunn av det har 2021 vært over all forventning, smiler 23-åringen.

LES OGSÅ: Jeanett fra Åsgårdstrand til mesterskap i Dubai

– Bare det at kroppen fungerte og svarte på treningen, var opptur nok. Da treneren min spurte hvilke ritt jeg syntes var bra, måtte jeg bare svare alle. Jeg var bare så glad for at jeg var i gang igjen.

Ladies Tour var toppen

Ingvild viste seg fra sin aller beste side i Ladies Tour of Norway.

– Ja, hvis jeg skal trekke fram ett ritt, er det nettopp det. Da følte jeg meg sterk, og jeg er veldig fornøyd over 12.- og 13.-plass i to av de fire rittene. Ladies Tour har World Tour-status, og det betyr at de beste i verden var bak startstreken.

Hortensjenta ble forøvrig beste norske rytter med 22.-plass sammenlagt.

I gang etter ferie

En måned etter krasjen er Ingvild i gang med forberedelsene mot en forhåpentlig ny, god sesong.

LES OGSÅ: Kjetil: – Jeg vant, men det ble sølv

– Det ble en liten ferie etter det siste rittet, men jeg er i gang igjen med treningen nå. Det meste av den blir gjort her hjemme i Horten, men som så mange andre syklister, kan det fort bli noen uker i Spania i desember også for meg.

– Jeg vet noen fra Team Coop skal nedover, men det er ikke planlagt noe felles, og vi må koste det selv. Det blir fort noen flere mil i sommervær enn det du klarer å få til her hjemme i regn og to plussgrader.

Styrker laget

Team Coop henter forøvrig inn et par nye ryttere foran neste sesong.

– Ja, det kommer blant annet to nye fra Nederland. Jeg kjenner litt til dem fra før. Det er ingen verdensstjerner, men gode ryttere. Nederland har jo en drøss med sterke kvinnelige syklister, og det skal bli spennende å kjøre med dem, sier Ingvild, som også ser fram til en bedret økonomi.

– Ja, fra nyttår skal både herre- og kvinnelaget lønnes likt. Det er et stykke unna en vanlig norsk lønn, men det vil komme godt med. Ikke minst slipper foreldrene mine å bidra så mye, sier proffsyklisten til avisa.