– Det er svindlere som står bak og e-posten må ikke besvares. Slett e-posten, og spre gjerne budskapet videre til de du kjenner, skriver BankID på sine nettsider.

Der informere de videre at det foregår en e-postsvindel-kampanje rettet mot kunder med kodekort. Målet for svindlerne er å få tak i BankID-hemmeligheter, men også pass/ID-informasjon, adresse, fødselsnummer og kredittkortinformasjon.

LES OGSÅ: Miljølandsbyen på Skoppum vekker europeisk interesse

Blir bedt om gi bort opplysninger

BankID advarer på det sterkeste mot å trykke på linker, eller gi bort personlige opplysninger via SMS eller mail.

– I e-posten ber man blant annet kunden laste opp et bilde av kodekortet, som en del av «utvidede sikkerhetsrutiner». Det må man selvsagt ikke gjøre; slett e-posten og si gjerne fra til andre om at dette er svindel. E-posten fremstår litt uprofesjonell med noen skrivefeil, men leser man raskt, kan man lett bli lurt. Brukeren blir bedt om å trykke på en lenke, fylle ut skjema og laste opp bilder, blant annet av kodekortet. BankID-logoen er kopiert inn i e-posten for å fremstå tillitvekkende, skriver de på sine hjemmesider.

BankID Norge eller bankene vil aldri be deg legge inn sensitive opplysninger via e-post. Har du latt deg lure og klikket på lenken, ta kontakt med banken din så raskt som mulig for å sperre din BankID.