Gå til sidens hovedinnhold

IKKE EN 1.APRIL SPØK!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Gjengangeren 25. februar skriver Gjengangeren om Breeam Nor Outstandings miljøkrav til Hortens nye videregående skole.

På grunn av disse miljøkravene skal Hortens ungdom til høsten ta skolebuss fra rådhuset og til Hortes nye videregående skole, noe som kun utgjør en gangavstand på 5 minutter. Bussen skal ha en avgang hvert 10 minutt. Er dette virkelig mulig? Hvilken miljøsignaler gir vi barn og unge med et slikt tilbud?

Ta for eksempel barn i fra Borre som må gå eller sykle flere km. til Granly barneskole hele året. Men dette er fylkesrådmannens forslag til Horten kommune for å oppnå en vektet prosent på 85 prosent av klima og miljøkravene.

Denne busstransporten til Horten nye videregående skole skal i første omgang vare fram til år 2022 og er anslått å koste kr. 600.000 pr. år. Altså kr. 600.000 ganger 3 år blir kr. 1.800.000 pluss moms.

Men det må da være mulig å finne noen viktigere miljøtiltak som virkelig gynner den nye videregående skolen og for dagens og framtidens ungdommer? Dette problemet er nå kommet som en hastesak , utenom det ordinære møtekartet, for Hortens politikere og som må avgjøres i løpet av mars måned.

For ordens skyld vil jeg presisere at dette ikke er en for tidlig 1. april-spøk.

Åse R. Thoresen, Borre.       

Kommentarer til denne saken