– Ikke bygg ut skogen vår

Av

Skogen innenfor Kongeveien og ned mot Eskebekkveien og Tømmersletta er et veldig populært og benyttet turområde, det har vi særlig sett i disse koronatider.

DEL

MeningerSammen med området nordover har Horten et glimrende trenings-og friluftstilbud, både til oss fastboende og eventuelle innflyttere.

Nå vil grunneier legge ut to områder i skogen sin for tomter. Dette har han forsøkt før, men heldigvis blitt avvist i kommunestyret. Denne gangen forsøker han å lokke med et varig vern av skogsområder som byttemiddel. Nå har Høyres Nicolas Cederby i kommunestyret spurt ordfører Are Karlsen om han vil gå i dialog med grunneier. Jeg tolker da at Høyre dessverre støtter denne utbyggingen.

Litt mer uklart er det med Arbeiderpartiets holdning i saken. Ordfører Are Karlsen sier han personlig er mot at det bygges der. Snakker han ikke på vegne av partiet? Samtidig går en annen i Arbeiderpartiet, Bjørnar Johannessen, nettopp ut med ønsker om vern av naturområder. Hvilke områder er det her snakk om?

Ved valget hadde Are Karlsen en kampanje på Facebook mot utbygging i Hortensmarka, noe som antakelig bidro sterkt til at Arbeiderpartiet gjorde et brakvalg og samtidig gav han rekordmange personstemmer. Jeg håper at Arbeiderpartiet holder det de har lovet i denne saken.

Man skal være takknemlige for at Horten har mye å tilby innbyggerne sine av natur og en flott kyststripe, det gir økt livskvalitet og bedre helse. Det må vi ta vare på, ellers gjør vi det mindre attraktivt å bo her , både for oss fastboende og eventuelle nye innbyggere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags