Gå til sidens hovedinnhold

Den nye idrettshallen får solceller på taket som kan gi oppvarmet kunstgressbaner i Lystlunden

Artikkelen er over 4 år gammel

I samarbeid med universitetet på Ås utvikler Horten kommune nå et system der det blir mulig å magasinere energi fra solceller.

Øyvind Lindeberg i kommunen sier at prosjektet er veldig spennende, og at det er en del av det grønne skiftet i Horten.

– Vi skal bore hull cirka 40 meter ned i bakken i forskjellige vinkler. Så skal vi sende ned kaldt vann og hente opp varmt vann. Vannet skal sirkulere i grunnen. Vi har ansatt to personer som jobber med fornybar energi, både i nybygg og i eksisterende bygg, forteller Øyvind Lindeberg.

LES OGSÅ: Velforeningen tapte klagesaken om Lystlunden. Nå blir det Plan B 

Den nye idrettshallen i Lystlunden skal varmes opp gjennom å hente energi fra solceller på taket. Det blir ikke flatt tak som i nabobygget Hortenshallen. For at systemet med solceller skal fungere, må taket ha en spesiell vinkel.

– Vi har ganske dårlig erfaring med vann og flate tak, så saltak, tak i vinkel, vil også være en stor fordel i forhold til å bygge en tett idrettshall, sier Øyvind Lindeberg.

 

LES OGSÅ: Horten videregående skole: Maskiner på strøm og biodiesel 

– I tillegg til å varme opp idrettshallen, kan det nye systemet med solceller og magasinering gjøre det mulig å varme opp kunstgresset på banene ved idrettshallen. Prosjektet er kjempespennende og skaper nye muligheter.

Arbeidet med den nye hallen går sin gang. Nå holder kommunen på med prekvalifisering av tilbyderne til å gi pris på den nye idrettshallen. Hvem som får tilslaget med å bygge hallen, vil trolig være klart rett på nyåret.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.