Kommunen utvidet fristen da kun fire klubber hadde søkt om sitt sårt ønskede tilskudd

DYRT: Hans Otto Tveiten har utgifter på 50.000 til vask, 80.000 til strøm pluss andre kostnader bare til garderobene. Nå er han fornøyd med at kommunen yter tilskudd til driften.

DYRT: Hans Otto Tveiten har utgifter på 50.000 til vask, 80.000 til strøm pluss andre kostnader bare til garderobene. Nå er han fornøyd med at kommunen yter tilskudd til driften. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Garderobetilskuddet til idrettsklubbene ble gjeninnført etter vedtak i kommunestyret. Årets tilskudd blir utbetalt før jul.

DEL

Det sier park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen. Men, da fristen gikk ut hadde bare fire klubber søkt om tilskudd.

– Derfor valgte vi utvide fristen. Nå har vi fått inn åtte søknader, blant dem klubber som Åsgårdstrand, Skoppum og Nykirke pluss Horten Roklubb og seilforeningene Åsgårdstrand og Horten. For 2017 blir det utbetalt halvt tilskudd, det vil si for andre halvår. Fra og med neste år vil klubbene få fullt tilskudd, sier park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen.

Klubbere som har garderober i kommunale bygg, som Ørn, Falk og Borre Idrettsforening, har lokaler som kommunen drifter. Vedtaket i kommunestyret går på at klubbene skal ha en mer rettferdig ordning, og at noen ikke skal ha fordeler framfor andre.

LES OGSÅ: Kommuneoverlegen med flere krav til Nordskogen skole 

Rettferdig løsning

Leder i ÅIF, Hans Otto Tveiten er fornøyd. Garderobetilskudd har han kjempet for i mange år.

– Ting tar tid, men sånn er det. Nå er ordningen på plass, og det er hyggelig. Vi får en rettferdig løsning. Det setter vi pris på, sier Hans Otto Tveiten.

– Klubbene som sitter på driftsavtaler for egne anlegg får også tilskudd. Vi skal se på innholdet i de avtalene for eventuelt å rette opp skjevheter, men det rekker vi ikke før jul. Dette vil komme på plass rett over nyttår, sier Petersen.

LES OGSÅ: Sikkert vårtegn 

Gratis for barn og ungdom

Han minner også om at kommunestyret har vedtatt at barn og ungdom skal ha gratis treningsfasiliteter i kommunale anlegg framover.

Det gjelder for eksempel i idrettshallene og på kunstgressbanene.

Horten kommune ønsker å legge til rette for at så mange som mulig kan få anledning til å delta i fysisk aktivitet på fritida.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken