Gå til sidens hovedinnhold

– Idretten gir rom for drømmer

Tenk gutten på åtte år som akkurat truffet med sitt første froskeskudd i mål i Holtanhallen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kanskje drømmer han om å bli den nye Sander Sagosen. Tenk jenta på elleve år som akkurat har truffet med en perfekt sklitakling, på et regnvått gress i Lystlunden. Kanskje drømmer hun om å bli den nye Ada Hegerberg. Hvis jeg lukker øynene kan jeg nesten høre gleden hos dem begge når de treffer.

I idretten er alt mulig, og uansett drømmer og ambisjonsnivå passer idretten for de fleste. Idretten gir rom for vennskap, rom for integrering, rom for bedre helse og mye mer.

Idretten gir så mye tilbake til samfunnet, og fortjener derfor gode rammer. Hvis fotballbaner heller byr inn til gjørmebryting enn fotballkamper, og hvis du er usikker på om froskeskuddet gikk i mål fordi håndballmålet mangler nett, så mangler idretten gode rammer.

Midt i en pågående, verdensomspennende pandemi der vi blir pålagt isolasjon, blir de få møtepunktene vi har svært viktige. Idretten er en viktig arena for sosialisering og vennskap. Vi må heie ekstra på dette i den tid vi nå står i.

Jeg mener at i Horten skal vi ikke ha dårlige gressbaner som innbyr til gjørmebryting. Vi skal ha nett i våre håndballmål. Vi skal ha vant på innebandykamper og mye mer. Vi skal gi barn, ungdom og voksne gode fasiliteter, så at de kan leve ut sine egne drømmer, både store og små.

Idretten gir så mye. Det gir venner, mulighet å trene regelmessig og det å bli del av et sosialt nettverk.

Kanskje lærer du aldri å sklitakle eller å skyte froskeskudd, men allikevel kan du oppleve hvor virkningsfull idretten er. Jeg vil ikke at dårlige fasiliteter skal ødelegge den fysiske og mentale helsen, integreringen eller vennskapet som følger med idretten.

La oss heie på drømmene og på idretten. Dette er viktigere en noen gang i en pågående pandemi.

Kommentarer til denne saken