Du skjønner sikkert av vi eldre ikke husker så godt lenger, og nå ser vi at «gamle» Bekkegata videregående skole etter nyttår er tømt for Nordskogenelever. Vi ser at håndverkere allerede er i gang med ett-eller-annet? Vi vet at det på din vakt er fattet relevante vedtak, men som sagt,- det var dette med hukommelsen da …? Så kanskje vil du, – eller en av dine gode hjelpere, – svare på to spørsmål i den forbindelse?

  • Hva er det/de gyldig fattede vedtak om framtidig bruk av lokalene?
  • Hvor fast står dette for en eventuell rokering i et nytt kommunestyre etter valget til høsten?

Ja, du skjønner sikkert at i disse tider er det grunn til å frykte at frekke bolighaier kan fristes av en slik indrefilet av et areal midt i sentrum?

Vi har i de siste TV-dekninger sett at eldreomsorg kan være så mangt. Så sånn sett er vi faktisk ganske mange som har dette, – kall det gjerne litt jålete ønsket om å kunne ferdes i sentrumsnære områder i våre siste leveår. Med andre ord: Vi vil så gjerne bo i nærheten av de mange trivelige butikker og kafeer i nabolaget, – legg gjerne til: kino, bibliotek, apotek mm.

jo da, vi vet at demens-tåka kan komme til å legge seg tett enkelte dager, og da kan det vel sies å være det samme hvilke vegger man sitter bak? Jo, men så kommer oppklarning og solskinn igjen i stunder, ja,- det tror vi på!

Tankene bak etablering av gode eldreboliger nede ved fjorden og høyt på åsens topp er sikkert velmente nok. Men vi er nå engang like mangfoldige og ulike vi gamliser, akkurat som alle andre årganger.

Med optimistisk hilsen Marit Wolla