Fra i dag og frem til 4. april sender Skatteetaten ut skattemeldingen til cirka fem millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende, skriver skatteetaten i en pressemelding.

Nytt i år er at alle personlig næringsdrivende får en ny og forenklet skattemelding.

Ny ordning

Skattedirektør Nina Schanke Funnemark forteller at ikke alle får skattemeldingen på samme dag, og at du ikke trenger å logge deg inn før du har fått beskjed om at skattemeldingen er klar.

– Tidligere fikk alle den samtidig og det førte til høy trafikk både for Skatteetatens veiledningstjenester og andre offentlige digitale tjenester. Nå sørger vi for en jevn og stabil innlogging samtidig som vi kan gi raskere hjelp til de som har spørsmål til oss, forteller hun.

LES OGSÅ: Vil selge uregulert næringstomt i Horten til 3,5 millioner

Når kommer pengene?

Når du har sjekket, eventuelt endret og levert skattemeldingen behandler vi den og lager et skatteoppgjør. Har du skatt til gode så utbetales det etter at skatteoppgjøret er klart.

Dessverre kan ikke skatteetaten ikke gi deg en konkret dato på når ditt skatteoppgjør er klart. Men når det er klart, blir du varslet.

– Det er viktig at du leverer skattemeldingen hvis du er opptatt av å få skatteoppgjøret tidlig. Hvis du ikke leverer den, får du skatteoppgjøret tidligst i juni, forklarer Schanke Funnemark.

LES OGSÅ: Billy (43) startet som lærling, nå overtar han lederansvaret: – Jeg er stolt og ydmyk

Restskatt i august

I løpet av juni vil cirka 9 av 10 ha fått skatteoppgjøret og eventuell skatt til gode utbetalt. Får du restskatt får du faktura med betalingsfrist i august. Skatteetaten behandler skattemeldingene fortløpende utover høsten, så noen vil måtte smøre seg med tålmodighet.

– Det er forskjellige årsaker til at noen får skatteoppgjøret senere enn andre. Vi kan ikke si noe om hvorfor akkurat du ikke har fått ditt, men det kan være alt fra at du har en komplisert skattemelding til at du at du er tatt ut i tilfeldig kontroll, sier Schanke Funnemark.