Gå til sidens hovedinnhold

– Hvem tenker fornuftig, og hvem har ansvaret?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvem er det som tenker fornuftig, og hvem er det som har ansvaret!

Jeg vil med dette innlegget rette søkelyset på det som skjer i byen vår Horten, og da tenker jeg på disse elektriske sparkesyklene og skateboardene som nå er blitt en livsfarlig komponent i bybildet. Her går vi voksne, barn, voksne og barn med hunder i bånd, og så kommer disse fartsfantomene, ikke bare en men også to på disse elektriske innretningene susende rundt omkring oss.

Hvor er ansvarsfølelsene, og hvor mange av dere har forsikringer som dekker ulykker dersom dere kjører på noen, jeg bare spør?

Er det foreldrene som har sponset deres «leketøy», eller vet de hvordan dere oppfører dere i byen, og rundt omkring både på fortau og gang og sykkelstier?

Jeg er ikke motstander som sådan mot dette eminente fremkomstmiddelet, men det må vises ansvarsfølelse ved bruken. Når jeg er inne på gang- og sykkelstier, vil jeg også komme med med en henstilling til dere som kommer syklende her. Dersom dere går inn i vegtrafikkloven og leser, så står det uttrykkelig hvordan dere skal ferdes på gang og sykkelstier.

Vi som fotgjengere har mange ganger hjertet i halsen når dere kommer susende. Bruk gjerne det apparatet som skal forefinnes på hver sykkel, nemligen ringeklokke. Forhåpentlig får vi flott og fartsfornuftig sommer både for gående og syklende.

God sommer!

Kommentarer til denne saken