Hvem har glede av et Portalbygg? Blir jeg stolt av å ha et bygg som ruver høyt opp i havneområdet og stenger utsynet til sjøen?

Eller blir jeg stolt av å bo i en by som har et bygg som et tegnet av kjente arkitekter? Hvorfor er det så populært å ha bobilen parkert midt i havneområdet?

Hva er forskjellen på fri adgang til sjøen og strenge regler for å bygge for nærme strandkanten ellers i kommunen, når kommunen selv gir adgang til det ene bygget etter det andre? Det lurer jeg på.

Hvorfor er det så hyggelig å besøke de små sørlandsbyene som ligger på rekke og rad nedover kysten? Hvorfor er det så hyggelig å gå rundt i gatene på Røros? Hva er det med steder som disse og flere med dem? Det lurer jeg på.

Hvem tjener på at vi bygger nye og store bygg i havnen? Er det oss som bor her eller er det de som setter opp bygget? Det lurer jeg på.

Kanskje er det jeg som ikke forstår hvor viktig det er å vise at her i Horten er vi moderne og skal ha store bygg som stenger åpenheten ut mot sjøen? Kanskje er det jeg som tenker helt galt og ikke forstår at Horten ikke er en by som fortjener å ha en rose i kommunevåpenet lenger?

Dette er noe av det jeg lurer på, men en ting er sikkert; jeg vet hvem jeg ikke skal stemme på ved neste valg!