Gå til sidens hovedinnhold

Hva vil Ap med nettolønnsordningen for norske sjøfolk?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiets nye talsperson for maritime næringer, stortingsrepresentant Per Vidar Kjølmoen, påstår i Gjengangeren 25. oktober at FrP vil svekke nettolønnsordningen.

Les innlegget fra Kjølmoen her

Denne påstanden kan nok tilskrives at Kjølmoen er fersk i rollen og ikke kjenner historikken. Det er jo nettopp takket være FrP at nettolønnsordningen har blitt lovfestet, og at den stadig har blitt utvidet. Da vi gikk ut av regjering forhandlet vi nivået på nettolønnsordningen opp igjen, etter at regjeringen forsøkte å kutte den. Per i dag er takene på alle segmentene hevet, og dette er en ordning vi i FrP ønsker skal fortsette. Nettopp fordi det er så viktig for å styrke norske sjøfolk og den maritime næringen i sin helhet.

Spørsmålet som sjøfolkene og den maritime næringen nå bør stille seg er hva Arbeiderpartiet vil gjøre med nettolønnsordningen videre. Da den forrige regjeringen forlot kontorene nå i høst lå det igjen et forslag til en betydelig svekket nettolønnsordning. Hva vil den nye Arbeiderparti-ledede regjeringen gjøre med dette? Jeg er redd for at Arbeiderpartiet ikke vil videreføre dagens gunstige nettolønnsordning. Dette baserer jeg på det faktum at senest i vår var ikke Arbeiderpartiet med på å støtte et forslag i Stortinget om at alle tak og begrensninger i nettolønnsordningen skal fjernes permanent.

Dette var et forslag som FrP, Senterpartiet og SV sto sammen om. I FrP håper vi at Senterpartiet har fått gjennomslag for dette i regjering, men vi er ikke sikre. Dette skylder Kjølmoen å klargjøre for næringen.

Kommentarer til denne saken