– Navn er viktig, fastslår ordfører Are Karlsen (Ap), og oppfordrer alle til å vri hjernen slik at gatene får best mulige navn.

– Jo flere forslag vi får inn, dess bedre. Engasjement er bra og disse gatenavnene vil jo bli stående i lang tid. Så man påvirker jo i høyeste grad lokalhistorien, sier Karlsen.

Kommunen har nå sendt ut invitasjon om å sende inn navneforslag til Borre grunneierlag, Borre Historielag, Nykirke Vel, Skoppum vel, tinglyst eier, samt berørte adresseenheter i Tønsberg kommune.

– Men det er også fritt fram for andre til å komme med forslag, sier Tone Gulliksen Hansen i Horten kommune.

Til syvende og sist er det politikerne som avgjør hvilke navn som blir valgt.

LES OGSÅ:Snart etablerer denne store kjeden en butikk i Horten: – Det blir en stor åpningsfest

Kun avdøde

Ordføreren gir ingen ledetråder til hvilke baner forslagsstillerne bør forsøke å tenke i.

– Jeg tror det er best at folk kan tenke fritt. Så håper vi å ha flere gode forslag å velge mellom til slutt. Men man må selvsagt holde seg innenfor retningslinjene, påpeker ordføreren.

I Horten følger man nemlig prinsippene gitt i «Adresser og stadnamn – stadnamn i offentleg og privat bruk».

Det betyr for eksempel at Arbeiderpartiets gruppe ikke ville fått gjennomslag for «Are Karlsens vei», og vi i Gjengangeren hadde fått tommel ned for «Redaktør Lorentzens vei».

– Navn på levende personer benyttes ikke, men navn på avdød person kan brukes, forklarer Gulliksen Hansen.

Ikke humornavn

Videre sier reglene at navnet verken kan være komisk eller støtende. I tillegg bør det være lett å skrive og ikke føre til forvekslinger med andre gatenavn i kommunen. Nye gatenavn skal gjerne bygge på lokale tradisjoner og bygge på lokal uttale – i tillegg til å følge regler for skrivemåte.

Fristen for å sende inn forslag til kommunen er 31. august. Navneforslagene kan sendes til Horten kommune, postboks 10, 3191.

– Jeg håper at mange tar utfordringen, sier Are Karlsen.