Sp, MDG og Venstre har gått under radaren i spørsmålet om barnetrygd til fattige familier i Horten. Det bør de ikke lenger gjøre. Det ville ikke vært mulig for Ap å frata fattige familier i Horten barnetrygd uten aktiv støtte for denne politikken fra Sp, MDG og Venstre. Disse 4 partiene har flertall i kommunestyret. De mønstrer 21 av kommunestyrets 41 representanter. De andre partiene: Rødt, SV, KrF, Høyre og FrP som har 20 representanter i kommunestyret er alle tilhengere av at alle barnefamilier skal motta barnetrygd.

Det kunne være på sin plass å få en begrunnelse fra Sp, MDG og Venstre på hvorfor de mener at ikke alle barnefamilier i Horten skal motta barnetrygd. På andre områder i lokalpolitikken kan de ofte innta fornuftige standpunkter. Det gjør de imidlertid ikke her. Velgere som i andre sammenhenger vurderer å stemme på disse partiene er sikkert interessert i en begrunnelse for hvorfor de mener at ikke alle barnefamilier bør motta barnetrygd.

I Horten har Arbeiderpartiet valgt å satse på en lyseblå allianse med Sp, MDG og Venstre framfor å satse på et rødgrønt samarbeid. De gjør den samme tabben her som Ap sentralt gjorde i stortingsvalgkampen. LO sentralt har oppsummert at den store tabben Ap sentralt gjorde var at de ikke fullt og helt gikk for et rødgrønt samarbeid. Jonas Gahr Støre vinglet fram og tilbake. Velgerne fikk inntrykk av at Ap først og fremst ønsket en allianse med KrF og Venstre framfor å satse på et rødgrønt samarbeid.

Det er ennå et halvt år igjen til kommunevalget og mye kan skje. Skulle de samme trendene holde seg lokalt i Horten som vi ser på landsbasis, vil nok Rødt og SV styrke seg mens Venstre vil gå kraftig tilbake, kanskje de til og med faller helt ut av kommunestyret. Det vil nok bety at barnetrygden snart vil bli gitt til alle barnefamilier i Horten, og alle hjerter gleder seg.

Børre Stabell,SV