Gå til sidens hovedinnhold

Hva med hensynet til innbyggerne du er ordfører for?

Artikkelen er over 1 år gammel

Ser at ordføreren er veldig opptatt av Universitet og at det er kommunens største arbeidsplass. Jeg lurer på hvor mye de legger fra seg i kommunekassa?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det virker som om det er hensynet til Universitetet, og hvordan man raskest mulig kommer seg inn og ut av kommunen teller mye mer enn hensynet til oss som bor her.

Er det ikke naturlig at man foretar en grundig undersøkelse av trafikkgrunnlaget, eller at man ser at det er et presserende behov, før man går i gang med et større veiprosjekt? Dette har ikke skjedd i tilfelle med planprosessen forut for veiprosjektet Bakkenteigen til Rv. 19.

Noen på Universitetet har sagt at de ønsker en vei for å bli mer konkurransedyktig i forhold til studenter og lærere. Dagens plassering av Universitetet er ikke sentral nok. I hjertet av Østlandet med 5 kilometer til Horten og 15 kilometer til Tønsberg. Åtte bussavganger i timen i hver retning til nevnte byer pluss Holmestrand og Sandefjord. For ikke å glemme gratis buss til Skoppum tre ganger til og fra i døgnet!

Hvor befinner politikerne seg som godtar en slik argumentasjon i forhold til klimakrisa? Er det noe som har gått dem hus forbi? Det er riktignok kødannelse fra Kjærkrysset til Bakkenteigen en time om morgenen preget av en mann/kvinne pr. bil. Nordfra er det svært sjelden kø. Jeg må bare tillate meg å spørre om hva slags eksklusive lærere og studenter man forventer seg til Bakkenteigen dersom dette ikke bra nok? Må mer natur og dyrket mark legges under asfalt for å tilfredsstille disse menneskene?

Dette skal rettferdiggjøre at man tar 20 millioner fra kommunekassa. Skal man tillate seg å nevne at det er mange veiprosjekter i Horten som er mye mer presserende enn en vei fra Rv. 19 til Bakkenteigen. Det er bare å nevne en lenge etterspurt rundkjøring ved Esso på Borre. Der er det både ungdomsskole, sykehjem, barnehage og en voksende befolkning som er avhengig av å komme tidsnok på jobben. Og det er de som betaler skatt til kommunekassa i Horten.

Oddbjørn Gaski

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.