– Hva med å tenke nytt, til beste for innbyggerne?

Av

I påvente av oppussing på Cafe Gul ble det etablert en midlertidig cafe på biblioteket. Da oppdaget man hvor hyggelig det er å ha et møtested hvor man også kan få kjøpt noe å spise.

DEL

MeningerHva med å kombinere enda flere aktiviteter som kan komme innbyggerne til gode?

Frivilligheten er en anerkjent aktør som ikke konkurrerer med noen. Det handler om oppgaver som folk brenner for og som det ikke er marked for å gjøre på en kommersiell måte.

En sentral utlånssentral for utstyr som kan lånes bort til enkeltperson

Et samlingspunkt for lag og foreninger.

Et informasjonssted hvor man kan kjøpe seg en kopp kaffe og få vite hvilke foreninger som er i Horten og hvordan man kan bli medlem.

Kiwanis har en etablert utlånssentral med vinter- og sommerutstyr som skal fremme aktivitet for alle i kommunen. Den er fysisk plassert på Røde Kors huset, og det er begrenset hvem som kan låne utstyr. Foreløpig har Kiwanis kapasitet til å serve større grupper som skoler, lag og foreninger. Horten kommune har tatt initiativ til et nærmere samarbeid og vi ha diskutert å få til utlån til enkeltpersoner.

Kommunen har også diskutert hvordan vi kan få en bedre oversikt over hva vi har av lag og foreninger og fremme informasjon til alle i Horten. Nå står det et tomt lokale på biblioteket. Hva med å invitere frivilligheten inn til et samarbeid til det beste for alle i vår kommune?

Jeg har en drøm: Tenke seg til et sted som har åpent fra klokka 11 til 17 og er drevet av og for frivilligheten. De foreninger som har kapasitet samarbeider om å drifte en utlånssentral hvor det er mulig å låne utstyr, få kjøpt seg en kopp kaffe, vaffel og et rundstykke. Inntekten går til disse foreningene basert på hvor mange timer de kan avse.

Nav har et sted hvor folk kan få tilbud om arbeidstrening og folk som har ekstra tid til overs kan være med å bidra. Utlånssentralen har også en oversikt over alle lag og foreninger i Horten, så her er det informasjon å hente. Alt skjer i samarbeid med den avdelingen i Horten som er best på utlån, nemlig biblioteket.

Vi bringer kommune, frivillighet og borgere nærmere hverandre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags