Den unge HSN-forskeren disputerte allerede som 29-åring og har etablert seg som en profilert forsker innenfor sitt fagfelt.

29. oktober ble 14 medlemmer tatt opp av Akademiet for yngre forskere for perioden 2017–2021 og førsteamanuensis Bratland-Sanda var én av to forskere fra landets høgskoler. Totalt består akademiet av 34 unge forskere fra hele landet.

Under 38 år

Solfrid Bratland-Sandas forskningsfelt er innenfor fysisk aktivitet og helse i et livsløpsperspektiv. For å bli tatt opp må man ha en betydelig og selvstendig vitenskapelig eller kunstnerisk utviklingsarbeid å vise til, samt ha markert seg aktivt og faglig innenfor eget fagfelt. Kandidatene i denne «nye vinen» blant forskere skal ikke ha fylt mer enn 38 år i opptaksåret, melder Høgskolen i Sørøst-Norge.

LES OGSÅ: – Der satt vi da i tretopphytta, og så på et spennende lys på himmelen, med et glass sjampanje

Bratland-Sanda har gjort en rekke studier på treningstilpasning, motivasjon og sammenhenger mellom fysisk aktivitet og utfordringer som oppstår når trening blir så overdrevent og tvangspreget at det blir skadelig.

Hun leder 13 forskere

– Vi forsker på hele spennet fra toppidrettsutøvere til inaktive med ulike helseutfordringer. Fagmiljøet ved HSN er ett av de største i Norge. Jeg leder forskningsgruppen Health and Exercise in a Lifecourse Perspective (HELP), der vi er 13 forskere fra HSN, sier Bratland-Sanda i meldingen.

LES OGSÅ: Tveiten får nye ledninger – må regne med mye graving

Akademiet for yngre forskere skal være en nettverksarena, og en pådriver for forskningspolitikk og forskningsformidling i Norge.