Høyrepolitiker Ingrid Willoch fra Horten er død, 74 år gammel

SISTE MØTE: Ingrid Willoch ledet sitt siste politiske møte som leder i kontrollutvalget i Fredrikstad i april 2017. Torsdag døde hun, 74 år gammel.

SISTE MØTE: Ingrid Willoch ledet sitt siste politiske møte som leder i kontrollutvalget i Fredrikstad i april 2017. Torsdag døde hun, 74 år gammel. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En av Hortens fremste politikere gjennom tidene, Ingrid Willoch, er død. Hun representerte Høyre for Vestfold på Stortinget i tolv år.

DEL

Ingrid I. Willoch er død, 74 år gammel. Hun var stortingsrepresentant for Høyre i tre perioder fra 1981 til 1993. Willoch døde forrige torsdag på en privat reise. Hun var gift med tidligere direktør i datatilsynet, Georg Apenes, som døde i oktober i fjor, 76 år gammel.

Satt i bystyret

Ingrid Willoch var medlem i bystyret i gamle Horten kommune, fra 1971 til 1975 og fra 1975 til 1979. I sin første periode på Stortinget fra 1981 til 1985 satt Ingrid Willoch i kommunal- og miljøvernkomiteen, i 1985 til 1989 var hun sekretær i kirke- og undervisningskomiteen og i sin tredje periode fra 1998 til 1993 var Willoch med i finanskomiteen.

Da Ingrid Willoch fylte 60 år, hadde Gjengangeren følgende omtale av jubilanten:

Hun har en større og bredere erfaring enn de aller fleste. Men så har hun også fått politikken inn med morsmelken.

– I familien lærte vi at samfunnsansvar var både interesse og plikt, fortalte hun. Ingrid Willoch var femte generasjon som politisk aktiv i familien. Hennes far var fetter til Kåre Willoch.

Oppvokst i Horten

Ingrid Willoch var den eldste av fem jenter, og oppvokst i Horten. Hun tok examen artium som 17-åring, giftet seg da hun var 19, og fikk til sammen fire barn.

Hun fikk med seg ett år på Horten Husmorskole, og i voksen alder studerte hun jus på universitetet.

Selv med store omsorgsoppgaver i hjemmet ble hun valgt inn i Horten bystyre.

Ingrid Willoch fikk også med seg to perioder i fylkestinget i Vestfold. I tillegg til de tre periodene på Stortinget, var hun også vararepresentant i fire år.

LES OGSÅ. Her henter de årets juletre til torvet hos prosten

Rask i replikken

– Jeg har opplevd en rekke gleder og morsomme ting i mitt politiske liv, og jeg kommer fra et robust miljø og jeg har lett for å le. Jeg har sans for den rappe replikken, men er innimellom litt for rask selv, fortalte hun du hun rundet 60 år.

– Jeg har fått med meg både politiske opp- og nedturer. Men min tyngste opplevelse har jeg likevel fått utenfor politikken, da jeg mistet min 19 år gamle sønn, fortalte hun.

– Jeg er veldig glad i å lese, og jeg leser et par bøker i uken, pluss en haug med aviser. Dessuten er jeg glad i å bade, gå turer og lage mat, sa Ingrid Willoch.

Artikkeltags