Høyre-politiker Alexander Chr. Edvardsen er død: – Vi har mistet mye mer enn en god venn

ALEXANDER EDVARDSEN: Han fikk med seg to perioder i kommunestyret, han har vært leder i Horten Høyre, han satt i hovedutvalg og i valgkomiteen til Høyre.

ALEXANDER EDVARDSEN: Han fikk med seg to perioder i kommunestyret, han har vært leder i Horten Høyre, han satt i hovedutvalg og i valgkomiteen til Høyre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– I Alexander Chr. Edvardsen har vi mistet en fantastisk person vi neppe klarer å erstatte. Dette er utrolig trist, sier Trine Aakermann i Horten Høyre.

DEL

Søndag kveld sovnet Alexander Christian Landmark Edvardsen inn etter veldig kort tids sykdom.

Med han har Høyre i Horten mistet en av sine fremste politikere. Alexander Edvardsen, han benyttet i hovedsak de to navnene, ble bare 38 år gammel.

Tilbake i sorgen sitter han store kjærlighet Yvonne og lille Tevje August på tre år.

Stilte opp

Alexander Edvardsen stilte ofte opp til beste for fellesskapet da han studerte maritime fag på høyskolen på Bakkenteigen. Han var blant annet ansvarlig for festen og gjestene i 2009 på et tradisjonelt studentball med polonese, tre retters middag, vals og taler. Ballet markerte 150 år med maritim utdanning i Vestfold.

Alltid godt humør, tilstedeværelse og engasjement. De tre egenskapene kommer mange til å savne.

«Sorgen er stor, savnet er større, men minnene er flest», får vi høre fra den nærmeste familien.

Politiker

– Alexander fikk med seg to perioder i kommunestyret, han har vært leder i Horten Høyre, han satt i hovedutvalg, valgkomiteen til Høyre og han var selve innpiskeren vår foran flere valg. Han gled rett inn i de alle fleste roller, og Alexander var utrolig godt likt av alle. Det at han ikke lenger er blant oss, er et kjempetap for Høyre i Horten. Vi har mistet en fantastisk god venn, humørspreder og organisator, sier Trine Aakermann, inntil for kort tid siden leder i Horten Høyre.

Var «hel ved»

– Jeg vi spesielt huske Alexander som en mann det var lett å snakke med, også om vanskelige ting. Han var det vi kaller «hel ved», en mann du bestandig kunne stole på. Vi har mistet en venn, men egentlig så mye mer. Dette er virkelig en trist stund for Høyre i Horten. Før denne perioden, valgte Alexander i ta en pause fra lokalpolitikken. Han reiste ute som sjømann, noen som ikke lar som kombinere med et engasjement i lokalpolitikken, sier Trine Aakermann.

På vei tilbake

– For kort tid siden fikk Alexander ny jobb på land. Han meldte seg til tjeneste igjen for Høyre foran kommende kommunevalg, og vi så virkelig fram til å få med Alexander i viktige roller igjen. Sånn blir det dessverre ikke. Selv om Alexander har ligget på sykehuset i Tønsberg siden 4. januar, kom dette brått på, akutt og voldsomt. Tankene mine går først og fremst til Yvonne og Tevje August. De har mistet en fantastisk mann og pappa, sier Trine Aakermann.

Artikkeltags