Gå til sidens hovedinnhold

Høyre ønsker elsparkesykler velkommen til Horten

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den første gangen jeg benyttet meg av elsparkesykkel som fremkomstmiddel, var i Købehavn i 2019, og for min del ga det en opplevelse av frihet og stor tidsbesparelse - jeg ble ganske enkelt begeistret.

Elsparkesykkelen er en ny form for mikromobilitet og er blitt et etterspurt og populært fremkomstmiddel i mange byer. Konseptet er ganske så genialt. Du kan komme deg raskt fra A til B rimelig raskt, uten å tenke på motbakker og potensielle svetteringer. Kun drevet frem av elektrisk kraft

Elsparkesykler er også fleksible, har lav vekt og tar mindre plass enn en ordinær sykkel. Med høy tilgjengelighet, anvendelighet og lite venting kan de derfor også være tidsbesparende på hverdagsreiser.

Fortauene i Horten skal ikke gjøres om til en gravplass for defekte sparkesykler. Ingen skal heller oppleve at våre trygge fortau blir forvandlet til hinderløyper.

Men en kommune har ikke lov til å forby elsparkesyklene, ei heller i Horten. Det betyr at for å unngå et mulig elsparkesykkel- kaos, må bruk og parkering tilrettelegges og reguleres for å oppnå en god samhandling med andre trafikanter.

Elsparkesykkel erstatter i stor grad gange og kollektivtrafikk, noe som kan redusere mengden fysisk aktivitet og ha en negativ effekt på folkehelsen.

Etterhvert som elsparkesykkelen har vært i bruk over lengre tid kan vi i større grad forstå hvordan bruken kan ha påvirkning på folkehelsa og miljøet.

Høyre ønsker pilotprosjektet og selskapene velkommen til Horten

Stortingskandidat for Vestfold Høyre

Kommunestyrerepresentant for Høyre

Kommentarer til denne saken