Høyre i Horten: – Vi må sørge for å holde tilbudene åpne

EKSTRAORDINÆRT: På vegne av Horten Høyre oppfordrer Niklas Cederby til ekstraordinære tiltak for å holde Marinemuseet åpent i sommer.

EKSTRAORDINÆRT: På vegne av Horten Høyre oppfordrer Niklas Cederby til ekstraordinære tiltak for å holde Marinemuseet åpent i sommer. Foto:

Av

Sommeren 2020 er annerledessommeren for mange.

DEL

MeningerVerden og Norge har vært stengt nede på en måte vi aldri har opplevd før. Vår mobilitet har vært begrenset, men vi ser nå endringer i reisemønster. Denne sommeren vil det være flere som ferierer hjemme i Norge. Da må vi sørge for å holde tilbudene åpne.

Horten Høyre ser det som et paradoks når befolkningen oppfordres til å bruke og bli kjent med Norge i sommer, samtidig som fem statlig drevet museer stenger dørene. Følgende museer skal holde stengt ut året:

Forsvarsmuseet i Oslo

Bergenhus festningsmuseum

Rustkammeret i Trondheim

Forsvarets flysamling Gardermoen

Marinemuseet i Horten

En tilpasset åpning av de fem stengte museene i perioden 5.juli til 15.august vil sannsynligvis koste om lag 0,5 - 1,0 million kroner.

For Marinemuseet i Horten vil dette heller ikke gå ut over forsvarsmuseets egen arbeidskapasitet da besøkstjenesten er ivaretatt av pensjonister.

Verden og Norge har vært igjennom en ekstraordinær periode. Det krever ekstraordinære tiltak. Horten Høyre håper på ekstraordinære handlinger, for å sikre at de nevnte fem museene kan holde åpent sommeren 2020.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags