Løvet på trærna har fått den rektige gulfarven og ær i færd med å sleppe taket i mortreet. Vi har nettopp hatt restene av Donalds Trumpet fæiandes åver vårs og flere av utemøblene ær tatt inn.

Det blæ'kke no stær i kassa i hagan i år heller, te tross for at den ær bygd etter nøyaktige mål te ett par stær, men på plen nå ær'e hundre støkker nå som hakkær i jorda og fæitær sæ åpp før den lange vintær'n i Norge eller flytur'n te England eller lengre sør i Europa. Men det gå'kke an å se på dem hvem som ska bli eller hvem som reiser, alle ær i samma vinterdrakta.

Det antas hær i gata atte dem ikke ær underlagt menn'skelige kåronarestriksjonær, men kanskje vi må setta åpp skilt med ledig leilighet, gratis.

På lekeplassen utafor huset vårt ligger husdyra våre fredelig og drøyær kåsten. Rådyrmor med tre kalvær har levd et rikt liv i hagane våre i sommær. Tulipaner, roser og andre go'saker har vandra gjennom systemet og ligger igjen som fine, svarte kuler rundt i grasset, te gjødsling av plen og som takk for maten. Jæ trur'em ær blitt bufaste nå så vi får finne ut åssen vi ska fore dem te vintær'n eller om vi skal, men ennivæi, dissa rådyra ær totalfreda!

Hvær enaste da går Lars Fuglemann forbi med bikkja i band og en lystig gjeng med kaier, kråker og skjærer håppande etter. Jæ trur han har høl i lomma og at det renner ut et par gullkorn eller fler i løpet av tur'n eller så ære musikken fra P1+ på hans medbrakte og bærbare som låkkær'em.

Ved siste åpptelling har ingen i husstand pådratt sæ kårona eller andre fæle ting, men så har vi jo heller ikke fått nyti vårt årlige sildebord på Københavnercafèen i år. Det se'kke ut te å bli no Oslo-tur før jul heller, så hvis en ska åverleva jula, så ær'e nok tryggast å eta ribba hjemme eller hos noen en ær helt sikker på.

Å få ribbe og surkål sila gjennom munnbind og dampa i antibac virkær ikke som en delikatesse sjøl om den ær aldri så ny og eksklusiv. Men en vakker da. . . Akkurat nå blåser vi i om himmelglanerane i WA-gruppa, CM-gruppa, eller hvilket navn dem brukær nå, trippær rundt og ær i færd med å vri om nøkkærn i gravemaskinane.

Vi ska ut å kjøpe inn solsikkefrø te småfuglane som ska værra hær i vinter!