Da reiselivsnæringen lokalt la ned Visit Horten fra årsskiftet var det mange som fryktet at turistinformasjonen og -virksomheten rundt det om å fortelle hva Horten har å tilby skulle forsvinne.

Opplag på 15.000

– Samarbeidsprosjektet mellom Horten Handelstandsforning, Horten Næringsforening og Horten kommune fremdeles under planlegging. I mellomtida har kommunen i år tatt på seg oppgaven med en ny Horten Inforguide 2017/18. Den foreligger nå i et opplag på 15.000 eksemplarer. I tillegg kan du også hente mye på vår hjemmeside www.horten.kommune.no, sier næringssjef i Horten kommune, Karl Jørgen Tofte.

 

Han forteller at kommunen gjør dette «for å holde trøkket oppe» og bygge videre på alt det positive som skjer i hele kommunen for tiden.

– Vi har ikke laget en helt ny infoguide, men i stedet tatt med oss alt det gode fra fjorårets utgave, oppdatert og revidert det som skulle til i den og lagt til noe nytt. Dermed har vi en fersk infoguide å tilby alle tilreisende og interesserte, sier Tofte.

LES OGSÅ: – Horten er best for bobil-folket

Blir ikke distribuert

Han forteller at årets Horten Infoguide ikke blir distribuert til alle husstandene i kommunen, som det ble gjort tidligere.

– I påvente av at vi får en god #HortenLove-organisasjon på beina har vi valgt å fordele opplaget på 15.000 guider til hoteller, campingplasser, Gjestehavna, overnattingssteder, biblioteket, rådhuset og andre steder hvor folk, og da spesielt tilreisende ferdes.

 Vi vil vise fram det brede og gode tilbudet vi har, sier han og forteller at årets Horten Infoguide deles ut gratis.

– Vi har fått fram en guide som er hundre prosent reklamefinansiert og som med hjelp av koordinatorene i kommunen har laget en guide som gjør at vi kan vise fram alt det gode som Horten kan tilby. Det handler om å vise tilreisende hvorfor Horten er et attraktivt sted å bo, å arbeide og drive næring i og hva du kan oppleve ved å besøke oss her.

LES OGSÅ: Været er ikke alltid med oss, men Jon Wegge mener misteltein er beviset: – Horten er varmest i Norge

Gjelder å vise fram mangfoldet

– Det er HortenLove i praksis, sier næringssjefen.

Den ferske infoguiden viser at Horten har mye å by på. Mellom St. Hans-feiringen i Åsgårdstrand til bykartet og Bastøferjene 80 sider seinere presenteres det meste av interesse i Horten.

Mangfoldet i festivaler, overnattings- og opplevelsesmuligheter, museer, kunst og kultur og nyttig lokalinformasjon er blant det leserne får med seg.

– Ja, vi er fornøyde med guiden. Den viser at Horten er full av opplevelser og kultur, sier ordfører Are Karlsen.