Forretningseventyr med min venn Christopher

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger«Hilsener! Jeg håper denne e-posten gir deg en veldig god stand. Jeg heter Steven Christopher, og jeg jobber med Credit Suisse Bank London. Jeg har fått kontakt under min private forskning i World Trade Journal og er fast overbevist om at du er en høyt respektert personlighet»

Slik starter mailen jeg mottok for en tid tilbake. Steven Christopher inviterer meg, som en høyt respektert personlighet, med på et spektakulært forretningseventyr. Jeg er veldig spent og tar dette på største alvor.

I beste "Ocean's Eleven"-stil, skal nå Christopher og jeg lure unna godt over 15 millioner pund fra det britiske finansdepartementet.

Og før du nå beskylder meg for å være en kjeltring, så kan jeg forsikre deg om at dette ikke går ut over noen privatpersoner. Min gode venn Christopher er nemlig en slags Robin Hood-figur, og jeg føler meg beæret av å få være hans Lille John.

Videre i mailen forklarer han at:

«Pengene tilhører vår sent klient, som døde for noen år siden, og er ikke oppført som den neste slektningen eller signeren til kontoen som kan kreve pengene»

Jeg må innrømme at denne delen var litt forvirrende, men jeg synes ikke vi skal dømme en brite for å bruke Google translate. Jeg er ganske god i engelsk og han kunne jo faktisk bare skrevet mailen på sitt morsmål. Men da kunne det jo hende at den hadde havnet rett i spamfilteret mitt og da hadde jeg gått glipp av denne fantastiske muligheten.

Neste del av mailen:

«Jeg ønsker å få maksimal eksponering og tillit til denne transaksjonen. Siden jeg håper du forblir en TOP SECRET. Jeg har tillit til dine ferdigheter og pålitelighet i dette forslaget.»

Jeg må innrømme at dette også var litt forvirrende. Siden han ønsker maksimal eksponering, så tenkte jeg det var lurt å dele dette i norske medier. Men Jeg sliter litt med å forbli en TOP SECRET samtidig som vi skal få maksimal eksponering.

«Ved slutten av transaksjonen har jeg tenkt å ha 60 % av det totale beløpet for meg og 40 % vil være for deg»

Her måtte jeg sette ned foten. Jeg synes vi burde dele disse pengene likt: 60 % til meg og 60 % til Christopher. I tillegg vil jeg at vi skal donere 70 % til et veldedig formål og 50 % til den demokraten som stiller som motkandidat til Donald Trump ved neste presidentvalg.

Det eneste som gjenstår nå er at jeg oppretter en konto i Western Union og overfører 1.000 pund til Christopher, slik at han kan ordne med avgifter og slikt. Jeg må si at dette virker som en idiotsikker plan.

Jeg hørte en lur dame si at «Hvis noe høres ut som om det er for godt til å være sant, så er det som regel det», og det fikk meg til å tenke.

Så jeg skal sende en mail til Christopher og be om at hun skal få 60 % hun også, sånn at hun kan skrive en bok om hvordan man unngår å gjøre dårlige avtaler på internett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags