Julian på benken i Europa League

PÅ BENKEN: Julian Kristoffersen sitter på benken for FC København mot Ajax i Europa League torsdag kveld.

PÅ BENKEN: Julian Kristoffersen sitter på benken for FC København mot Ajax i Europa League torsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Julian Kristoffersen nådde en ny milepæli FC København torsdag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hortensmannen var blant Ståle Solbakkens 18 utvalgte i returoppgjøret mellom FC København og Ajax i åttendedelsfinalen av Europa League. Kampen ble spilt torsdag kveld på Amsterdam Arena, og FC København ledet kvartfinaleoppgjøret 2-1 etter første kamp, som ble spilt forrige uke.

Julian Kristoffersen har både spilt og scoret for FC Københavns A-lag i den danske serien og cupen, men han har ikke vært med i kamptroppen i Europa League så langt i karrieren.

LES OGSÅ: Første scoring i Parken

Trener Ståle Solbakken tok med seg 20 spillere i en bruttotropp til Amsterdam, og blant dem var altså 19-åringen fra Horten. Da lagoppstillingene ble offentliggjort en time før kampstart, var Julian Kristoffersen plukket ut som en av de 18 spillere i kamptroppen.

Julian startet kampen på benken (se innbytterne på skjermdumpen fra FCKs Twitter-konto) for danskene, som jaktet kvartfinaleplass i Europa League torsdag kveld.

Dette uttaket for Julian kom dagen etter at han ble tatt ut for det norske U21-landslaget.

LES OGSÅ: Julian med i U21-troppen

SISTE! Kampen endte med 0-2 tap for FC København. Dermed røk den danske klubben ut av Europa League med 2-3 sammenlagt mot den nederlandske storklubben Ajax. Julian Kristoffersen kom heller ikke inn for FCK i løpet av kampen, som ble spilt foran 52.000 tilskuere i Amsterdam.

Artikkeltags