Stein Bjørnsen har gjort rent bord etter hans comeback i januar. Han har sonet sin utestengelsesdom på to år, gitt av Norges sjakkforbund. En dom Horten sjakklubb var sterkt uenig i, og som vi mente var feil.

LES OGSÅ: Sjakkspiller Stein Bjørnsen: Ikke utslått av all motgangen

Han ble dømt for å jukse ved at han skulle ha mottatt trekk fra en medhjelper via bluethooth,  og de som dømte han, mente hans  ikke sjakkferdigheter ikke var bedre enn en nybegynners.  Vi som kjente han og spilte med han, visste at dette var feil og ondsinnete rykter, men protestene ble ikke tatt hensyn til.

Nå mener vi Norges sjakkforbundet bør se på saken på nytt. Stein har vunnet alle sine kamper så langt i år, kun seire, og med dette bevist at han er et meget stort sjakktalent, og ingen juksemaker.

LES OGSÅ: Sjakklubben støtter Bjørnsen

I klubbmesterskapets tredje runde møtte han klubbens formann, og antatt sterkeste spiller, Tom R Evensen med en rating på +/- 2000, som er meget godt nasjonalt nivå. Stein spilte et usedvanlig godt parti igjen, og seieren var et faktum allerede etter 30 trekk. Nå er han alene i tet i klubbmesterskapet. På plassene bak følger de unge sjakktalentene Lykke Merlot- Helliesen og Hortens fremadstormende unggutt fra Granly skole, Elias B Rustan.

De to siste års vinner Tom R. Evensen falt ned til fjerde plass, etter tap mot Stein T Bjørnsen.

LES OGSÅ: David mot Goliat

Det gjenstår tre runder, og her vil det være kamp helt frem til slutt, men mye tyder på at det skal mye til at noen skal klare å stå i mot Bjørnsens spillestyrke nå. Det er imponerende etter hva han har vært igjennom.

Det ble applaudert i sjakklokalet da han vant denne helt sentrale kampen mot klubbens antatt sterkeste spiller Tom R. Evensen. Denne seieren bør en gang for alle bevise at dommen mot han var fullstendig feil.