Full rulle på Rørestrand

Sene nattetimer: Det ble snekret i garasjen til familien Løken uti de små timer. Strevet ble kroner med seier i konkurransen. Sander Løken bak rattet i fin driv.

Sene nattetimer: Det ble snekret i garasjen til familien Løken uti de små timer. Strevet ble kroner med seier i konkurransen. Sander Løken bak rattet i fin driv. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det skortet ikke på kreativiteten til bildesignerne som søndag stilte sine doninger med små sjåfører til start.

DEL

Kiwanis har arrangert olabilløp siden tidenes morgen.

I år var det lenge usikkert om det ble noe av.

Årsaken til usikkerheten var at det drøyde med påmeldinger. Heldigvis ble det likevel mange nok, i siste liten, til at løpet kunne gå av stabelen slik det alltid har gjort.

Kiwanis hadde salg av kaffe og pølser, og det var livlig stemning i målområdet.

De nærmeste naboene i gata hadde pyntet med flagg, og folk møtte mannsterke opp som publikum.

Farten teller ikke

Det handler ikke om å komme først over mål. I så fall kunne det fort oppstått farlige situasjoner. Selv om Rørestrandveien ikke er den bratteste bakken i byen, kan enkelte av kjøretøyene oppnå imponerende hastigheter når de kommer nedover. Her er det om å gjøre å ha en sprek forelder med seg som følge, for reglene tilsier at noen må holde i tauet som er nødbrems dersom alt annet svikter.

Sikkerheten står i høysetet, derfor skal også alle sjåførene være utstyrt med hjelm.

Doningene blir bedømt ut fra kulhetsfaktor. Hvem har den fineste bilen?

I år ble det Sander Løken med nyanskaffet doning som stakk av med seieren. Ryktet vil ha det til at det ble snekret til klokka halv to på natta, før racerbilen var kjøreklar.

Æresborgere dømte

– Vinnerbilen var også den eneste av årets konkurrenter som hadde frontlys, kommenterer Wilfred Solberg, som sammen med eks-turistsjef Wigdis Solberg var dommer i årets konkurranse.

Dommer

De deler etternavn, men har ellers ikke annet felles enn at begge er utnevnt til æresborgere i Horten.

Derfor vakte det en viss munterhet blant publikum da speakeren fra Kiwanis presenterte dem som «Wilfred og Wigdis Solberg ... eh ... de er altså ikke gift».

Det er tredje gang Wilfred er med som dommer i Kiwanis' Olabilløp.

– Jeg synes det er et flott arrangement og en god tradisjon. Derfor er det alltid moro å stille opp, sier han.

– Det vi falt for med vinnerbilen var god design. Den hadde også god fart nedover bakken, og det virket som den hadde gode kjøreegenskaper, legger Wilfred til.

Pokaler til alle

På pallen havnet også en flott bil av kryssfinér, utstyrt med spoilere slik ekte racerbiler skal være. Bak rattet satt Bendik Lauritzen. Tredjeplass var det Tobias Øvrid i sin Spiderman-bil som kjørte.

Alle fikk imidlertid pokal med seg hjem. I denne konkurransen gjelder fremdeles det gode, gamle slagordet om at det viktigste ikke er å vinne, men å delta.

Artikkeltags