Gå til sidens hovedinnhold

Tiggerne fryser i kulda: – Jeg håper folk i Horten vil hjelpe

Artikkelen er over 3 år gammel

Utenfor banken sitter Venus med pappkruset sitt. Stivfrossen og skjelvende tigger hun til livets opphold.

Noen forbipasserende gir henne et vennlig blikk, noen legger litt mynt i kruset, og en giver tar helgen med en gave på 50 kroner. Men av de fleste blir Venus oversett. Hun er bare en tigger som kan klare seg selv.

LES OGSÅ: Ferje-Kay har trolig byens kaldeste arbeidsplass 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Venus fryser

Den siste tanken deler slett ikke Torild Brække og Røde Kors. Hun har hentet fram ullpledd fra lageret til Røde Kors, og Torild har skaffet varme jakker, vanter og luer. I sur vind fra nord og minus ti på termometeret fryser Horten og spesielt Venus og andre tiggere fra Romania som dag etter dag sitter på fortauet.

– Jeg håper folk i Horten vil hjelpe, og jeg ønsker at folk skal ta kontakt med meg dersom de har varme klær og andre nødvendige ting til hjelp i kulda, forteller Torild Brække. Hun er nå leder i Røde Kors Horten.

LES OGSÅ: Fikk 30 cm tjukk skøytebane hjemme hos seg selv. Innendørs! 

Varmere sko

Venus forteller at hun fryser på føttene. Hun viser fram to plastsko og hvor den ene har sprukket. Venus forklarer at skostørrelsen hennes er 37. Hun håper noen kan avse fottøy laget for norsk kulde.

Etter endt dag i Horten reiser Venus tilbake til Tønsberg. Der bor hun sammen med sin far og bror i en liten campingbil som står parkert på Kilen. Far selger blader på Revetal.

– La oss strekke ut en varm hånd for å hjelpe folk som sliter i kulda. Venus er slett ikke alene om å fryse, sier Torild Brække.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.