«Stjernen» på vannet igjen – første gang var i 1899

PÅ VANNET: «Stjernen» i sitt rette element igjen, og med fyr på kjelen, klar for tur rundt Karljohansvern til Gjestehavnen.

PÅ VANNET: «Stjernen» i sitt rette element igjen, og med fyr på kjelen, klar for tur rundt Karljohansvern til Gjestehavnen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etter måneder med pussing av messing, skraping, maling og lakkering, muring i fyrkjelen og annet vedlikehold, møtte kongesjaluppen «Stjernen av 1899» sjøen igjen tirsdag formiddag.

DEL

Som vanlig stilte gode venner og hjelpere opp for å få den gamle, men staselige og ærverdige damen på vannet. Bulls Kranservice kommer med en stor mobilkran og Forsvarets verksted FLO kommer med Subliften, ingen sender regning, alle er med på dugnaden «Stjernen». Uten denne uvurderlige hjelpen ville det kostet titusener hvert år å få henne opp om høsten etter endt sesong og i sjøen igjen på våren.

LES OGSÅ: Skal bygge plastfri sjørøverøy i Fyllinga (+)

Etter oppfyring av dampmaskinen, ble det oppdaget en lekkasje i fyrkjelen. "Stjernen" må derfor undergå en reparasjon med det første, før hun kan tøffe på fjorden for egen dampmaskin.

Den tidligere kongesjaluppen blir uansett å se i Horten gjestehavn med det første, der hun takket være Horten Havnevesen, som også er med på den store dugnaden, har fått fast plass ved egen brygge.

Artikkeltags