Mener koranskolen svartmales: - Vi er mye mer enn bare undervisning

SOMALISK UNDERVISNING: Mohamed Husen underviser elevene i det somaliske alrabetet.

SOMALISK UNDERVISNING: Mohamed Husen underviser elevene i det somaliske alrabetet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De frivillige ved Horten koranskole mener at koranskolene har blitt svartmalt og at flertallet har fått et feil bilde av skolene. I følge dem handler det om å finne ut mer om sin egen kultur og religion.

DEL

– Koranskolen her i Horten handler ikke bare om å lære om koranen, det er kun en liten del av det de frivillige her underviser i, forklarer Muse Mohammed Adam, Ali Kat og Fati Fali som er frivillige ved koranskolen i Horten.

Anne Grethe Hauan tvilende til Koranskolen 

Vil gi svar

Hovedsakelig kaller de seg selv rådgivere.

Muse Mohammed Adam mener barna ved koranskolen kanskje har et spesielt stort behov for veiledning.

– Mange av barna er født og oppvokst i Norge og de snakker norsk bedre enn sitt eget morsmål. Det gjør at de har mange spørsmål og er nysgjerrige på sin religion, bakgrunn og dens betydning. Det ønsker vi å hjelpe dem å gi svar på og å lære barna om sine kulturelle og religiøse røtter, forteller Muse Mohammed Adam.

Koranskolen: – Vi tar ikke inn barn som ikke ønsker det selv 

Sosialt

Skolen er åpen lørdag og søndager og da er det fullt liv i lokalene. Det er ikke bare undervising som foregår, barna er også sosiale med lek og moro. Gjengangeren besøker skolen på en lørdag. Vi får ikke snakke med eller ta bilde av elevene ved skolen.

– På starten av dagen finner vi ut hva de forskjellige barnas behov er, noen er interesserte i å leke, mens andre trenger for eksempel hjelp med mattelekser eller vil lære mer om koranen. Behovene varierer fra gang til gang og fra elev til elev, uttaler de frivillige.

(Saken fortsetter under bildet)

IKKE BARE UNDERVISNING: Koranskolen handler også om det sosiale og barna får frukt, kake og tid til å leke.

IKKE BARE UNDERVISNING: Koranskolen handler også om det sosiale og barna får frukt, kake og tid til å leke. Foto:

Antall elever varierer også ettersom koranskolen er et frivillig tilbud.

– I dag er det kanskje oppimot 20 barn her, mens i morgen kan det hende at barna for eksempel skal på andre aktiviteter som fotballtrening og at det bare kommer rundt 10 elever.

Barna som kommer er i skolealder, men det hender også at de har med søsken som kommer for å være med på det sosiale og bli kjent med andre.

Koranskole vanlig også for muslimske hortensungdommer 

– Ikke noe bedre enn å hjelpe

Muse Mohammed Adam, Ali Kat og Fati Fali synes stemninga på koranskolen er god og synes det er fint å få jobbe som frivillige der.

– Det finnes ikke noe bedre enn å hjelpe andre mennesker som trenger din hjelp, forteller Fati Fali.

Artikkeltags