Bokslukere på prisutdeling

FORFATTER: Forfatteren av Byrået for ikke hendelser, Robert Næss, sammen med Alva Linnea, Mina Sofie, Skye og Tord.

FORFATTER: Forfatteren av Byrået for ikke hendelser, Robert Næss, sammen med Alva Linnea, Mina Sofie, Skye og Tord. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag 24. april dro 5. klasse på Lysheim skole, som har hatt det ærefulle oppdraget å være juryklasse i Bokslukerprisen 2018/19, til Oslo for å delta på prisutdelingen.

DEL

I hele høst og store deler av våren har klassen lest og lyttet seg gjennom 1.253 sider (multiplisert med 28 elever). Det har vært gøy å lese så mange bøker på så kort tid. Vi har kost oss med bøkene, og vi har ikke bare sittet på rumpa og tatt imot lærdom, men fått lov til å trekke oss tilbake og levd oss inn i bøkene på egen hånd. Takket være bokslukerbøkene har vi vært gjennom farlige eventyr, vi har møtt zombier, dradd tilbake i tid og opplevd Svartedauden.

Fått oppleve mye

På veien har vi møtt kule gutter som snuser, vært i Skymdal og opplevd mord og vært inni en boble og flydd oppe i verdensrommet og lært hvor viktig det er å være seg selv. Vi har begynt å like bøker vi ikke visste at vi likte før. Vi har fått oppleve to forskjellige verdener; fantasi og virkelighet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ SCENEN: Mange var imponert over Lene og Martins naturlige gjennomføring av intervjuet.

PÅ SCENEN: Mange var imponert over Lene og Martins naturlige gjennomføring av intervjuet. Foto:

Vi har blitt kjent med nye personer, personligheter og nye historier, nye steder og ulike sjangere. Vi har lært å bli kritiske lesere, og vi har blitt flinkere til å uttale oss om bøker, skrive gode bokanmeldelser og forstå hvordan hovedpersonene kan ha det i en bok. Bøkene har gitt oss bilder i hodet vi aldri har sett før. Vi vil gjerne fortsette å lese flere bøker som ligner på dem som har vært med i bokslukerprisen i år.

I marmorsalen

Prisutdelingen foregikk i marmorsalen på Sentralen og det var Foreningen! Les som sto for det interessante og underholdende arrangementet. Det var godt tilrettelagt for oss elever. Å være juryklasse er ikke bare å lese superfinalistbøkene fra perm til perm. Vi fikk også i oppdrag å lage spørsmål til forfatterne. Lene og Martin var så heldige å få intervjue forfatteren av Anton og andre Flokkdyr, Gudrun Skretting. Vi var stolte av Lene og Martin – de var kjempeflinke!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ TUR:  En glad og forventningsfull gjeng, og i tillegg er det alltid stas å være på busstur med klassen.

PÅ TUR: En glad og forventningsfull gjeng, og i tillegg er det alltid stas å være på busstur med klassen. Foto:

Ekstra stas var det da vi kjente igjen noen av spørsmålene vi hadde vært med på å lage. Det var også kjempegøy å få treffe noen av forfatterne. Vi synes vi på en måte ble litt kjent med dem etter og ha lest bøkene de har skrevet.

Det absolutte høydepunktet var da vinneren ble avslørt. Selv om vi i 5. klasse hadde satt Anton og andre flokkdyr på første plass, var det mange av oss som jublet da Ingen sover trygt i natt vant.

Ekstra stolte

Å være juryklasse er noe vi kommer til å se tilbake på med glede. Alle burde prøve å bli juryklasse, men så er det da også mange som søker på denne jobben. Nettopp derfor er vi ekstra stolte av at vi ble valgt ut.

Vi skulle ønske vi kunne være juryklasse til neste år også, men det kan være lenge til det blir Lysheims tur igjen til å få dette oppdraget. Én ting er likevel sikkert – vi kommer i hvert fall til å være med å anmelde utdragene for Bokslukerprisen 2019/20. Læreren vår har allerede meldt oss på! Hun har kost seg like mye som oss med oppdraget.

ELEVENE: Fornøyde eleve i 5. klasse på Lysheim skole på tur til Oslo og prisutdelingen for Bokslukerprisen.

ELEVENE: Fornøyde eleve i 5. klasse på Lysheim skole på tur til Oslo og prisutdelingen for Bokslukerprisen. Foto:

LES OGSÅ: Frank (45) vil ha «Flere farger» på timeplanen: – De har med seg noe som har stor verdi, og de stråler!

Elevene sluker bøker på Lysheim 

Artikkeltags