En hyllest til æresborger Anders Kaardahl

EKSKLUSIV LISTE: Anders Kaardahl, æresborger nummer 15 av Horten.

EKSKLUSIV LISTE: Anders Kaardahl, æresborger nummer 15 av Horten. Foto:

Av
DEL

MeningerEn svært hyggelig og ansvarsfull ting som følger med ordførerrollen er muligheten til å utnevne æresborgere i Horten kommune. Ordningen ble innført i 1992, av daværende ordfører Jon Brække. Undertegnede har ikke tidligere benyttet denne muligheten.

I forbindelse med at jeg har skrevet en artikkel om kommunes æresborgere, har jeg tenkt på om det er noen som absolutt burde blitt æret på denne måten. Det finnes ingen vedtatte kriterier, men jeg valgte å legge vekt på tre ting; personen må være en Hortens-patriot, han/hun må ha gjort noe merkbart for Horten og være vel aktet blant Hortens-folk.

Det finnes mange slike personer i kommunen vår, men jeg begynte raskt å tenke på en spesiell person. Anders Kaardahl tegnet i 1975 den legendariske tegningen «Horten i hue». Siden den gang har han gjennom utallige tegninger vist frem Horten på sin egen særegne måte. Han har tegnet en rekke Hortens-motiver og karikert en rekke Hortens-folk. Han har på en mesterlig måte greid å kombinere det å være både samfunnskritisk og skarp, med det å være snill. Jeg har ikke møtt noen som har blitt fornærmet av terningene hans, men mange som er beæret av å ha blitt karikert.

Jeg er sjeldent skråsikker på ting, men jeg er sikker på at Anders fortjener tittelen æresborger i Horten. Han ble derfor utnevnt 18.06.19.

Han har et veldig stort hjerte for Horten. I tillegg er han en veldig hyggelig mann.

Are Karlsen
Ordfører

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags