Mystisk dieselsøl i Fyllinga

DIESEL: Dette bildet tok Anneli Lundström i Fyllinga, etter trailervelten på ferja. Det er tydelig en film av diesel på vannet.

DIESEL: Dette bildet tok Anneli Lundström i Fyllinga, etter trailervelten på ferja. Det er tydelig en film av diesel på vannet. Foto:

– Masse dieselsøl i Fyllinga etter trailervelten, skrev Anneli Lundström i sitt innlegg på «Du vet du er fra Horten». Havnevesenet mener dieselen har et annet opphav.

DEL

Da Anneli Lundström var i Fyllinga tirsdag, kunne hun se at det lå en blå film oppå vannet. Den kom tydelig fram på bildene hun tok og la ut.

Når driftssjef Bente Levin får se bildene, tviler hun på at det kom som følge av trailervelten.

– Vi har ikke sett noe søl rundt båten. Det ble lagt ut et absorberende teppe med bark rundt båten. Den ble tatt opp igjen. Vi var nøye med at ikke noe fløt ut i sjøen igjen. I så fall ville vitsen med opprenskingen være borte. Dessuten var brannvesenet der i hele dag, for nettopp å passe på at det ikke ble noe søl.

LES OGSÅ: Nå som forurenset slam er fjernet, kan det bli boliger her

– Men noe må det være? Det er tydelig dieselsøl på bildet?

– Vi vet ikke hva det kommer fra. Formannen i båtforeningen i Fyllinga kan heller ikke svare for det. Men diesel er ikke så skadelig at vi legger ut lenser nå. En kopp diesel i vannet kan flyte ut i stort omfang, men vi skal se på det i morgen, når det er dagslys, sier Bente Levin.

Artikkeltags