Gå til sidens hovedinnhold

Ferjene fikk trøbbel i det dårlige været

Artikkelen er over 3 år gammel

Skal du over fjorden, må du regne med lang ventetid. Skal du til Sverige, går heller ikke alt som planlagt.

Både Bastø Fosen og Color Line sliter med den kraftige vinden. Derfor har Bastø Fosen sett seg nødt til å kansellere alle avganger for to av sine ferjer. Det var ved 14.30-tiden at selskapet meldte om at «Bastø V» og «Bastø VI» er innstilt.

SISTE: Ved 19.15-tiden melder Bastø Fosen at alle ferjene er i drift, men: – Alle fire fartøy trafikkerer nå sambandet. Det må påregnes noe forsinkelser fra oppsatt ruteplan utover kvelden på grunn av værforholdene.

Dette forklarte Bastø Fosen tidligere på dagen om problemene som oppsto:

– Det er kraftig vind, opptil 30 meter per sekund i kastene. De to nye ferjene våre er på grunn av størrelsen og lengden utsatt for vindfang. Disse ligger nå til kai i påvente av mindre vind. Vi setter både sikkerhet og våre reisendes komfort høyt sier Øyvind Lund, administrerende direktør i Bastø Fosen.

LES OGSÅ: Ledning ble revet ned – da ble det full stopp i togtrafikken

Ved 19.30-tiden er det lang ventetid både fra Horten og fra Moss. På egne nettsider estimerer selskapet at det er minimum en time å vente.

Selskapet oppgir at de har varslet VTS om problemene.

LES OGSÅ: Hybrider reddes i statsbudsjettet for 2018 – dieselbiler vinner

Color Line også til kai

På Color Lines nettsider opplyses det om at en avgang til og fra Sandefjord og Strømstad er kansellert som følge av værforholdene.

Dette gjelder for MS «Bohus». Avgangene som er berørt er fra Sandefjord klokka 13.30 og fra Strømstad klokka 17.00. MS «Color Viking» og selskapets ferjer fra Larvik til Hirtshals oppgis til å gå som normalt.

Fjordline opplyser på egne nettsider at deres MS «Oslofjord» går som normalt mellom Sandefjord og Strømstad og er i rute.

Kommentarer til denne saken