Bompenger: Forhold deg til virkeligheten, Geir Lenes

STILLER SPØRSMÅL: – Hvordan skulle verden se ut om alle kommuner bare kunne innkreve bompenger for å finansiere forskjellige prosjekter? Styreleder Bjørn-Robert Paulsen spør.

STILLER SPØRSMÅL: – Hvordan skulle verden se ut om alle kommuner bare kunne innkreve bompenger for å finansiere forskjellige prosjekter? Styreleder Bjørn-Robert Paulsen spør. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerLenes skriver i Gjengangeren 27. februar at Horten Bompengeselskap AS er en gavepakke som Horten kommune bare kan videreføre, selv om RV 19 snart er nedbetalt. Han må jo snakke mot bedre vitende. Horten kommune er gitt en innkrevingsrett på et lån, stort 360 millioner kroner. Derfor ble Horten Bompengeselskap AS dannet i sin tid for å utføre en slik oppgave for Statens vegvesen.

Det må heller ikke glemmes at selskapet har fått tilført kr. 78 millioner til nedbetaling av lånet fra Staten. Når veien er nedbetalt har ikke selskapet lenger noe mandat.

Selskapet har ingen aktive politikere  i styret. Ordføreren er generalforsamling. Ordføreren har ved flere anledninger forklart at Horten kommune ikke kan finansiere tiltak i havneområdet på denne måten.

Lenes påstår også i sitt innlegg i Gjengangeren 1. mars at ordføreren er unyansert og at regelverket for bompengeinnkreving er meget upresist. Det er det overhodet ikke, det er meget presist. Ordføreren utrykker seg meget godt slik at den «vanlige» Gjengangeren-leser får et godt innblikk i hvordan tingene henger sammen.

Og hvordan skulle verden se ut om alle kommuner bare kunne innkreve bompenger for å finansiere forskjellige prosjekter? Horten kommune må selvfølgelig søke om tilskudd/bevilgninger til prosjekter fra stat og fylkeskommune, men ikke bland dette med bompengeselskapet.

Er det noe som er unyansert, så er det Lenes' innlegg i sakens anledning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags