Hva ær'e dem vil?

Av
DEL

MeningerHerrene Eirik Sunde og Eirik Østern struttær av stolthet så knappen i dressjakka holder på å ryke, der dem er avbilda i Gjenganger'n 22. mars. 

Fikk tilslaget på skolebygget: – Vi trenger flere arbeidsplasser i byen 

Dem har nemlig fått tilslaget på Yrkesskoer'n i Skippergata for en "billig penge" - 60 mill!  Dem var frista te å legge inn et bud på "bare" 50 mill for ikke å provosere (hvem?), men fikk det altså for 10 mill. mer.  Ja en kan jo spørre sæ hvor penga kommer fra.  Det ække lenge sia dem nærmast kom rekandes på ei fjøl eller no' for å utvikle hjemby'n, så en kan jo lure.
 

Jeg har kikka litt på denna edderkoppen som sitter litt i le bak nettet sitt i Storgata 20.  Og da ser en jo fort at CM-gruppa står bak flere av firmanavna som er registrert på denna adressa, og ikke overraskandes er både Høyre og det såkalte #HortenLove satt opp med kontorpultær  her åsså.  Og ikke nok med det - hvis du læitær med lys i løkta og en go' pårrsjon tålmodighet, så finner'u at CM-gruppa eier følgende eiendommær i tillegg te Yrkesskoer'n:
Moloveien 10
Storgata 20, 22, 26, 28, 34 og 72
Nordre Enggate 13
Thuegata 2
Prestegata 2
Redningsmuseet
Verftsbassenget 5
(og hvis det er noen jæ ikke har fått me', så beklagær jæ fårhåldsvis stært)

Jon Mørk om Smiths Venner-diskusjonen: «Debatten skal være basert på fakta – ikke på antakelser og rykter»


Og som om ikke de' skulle værra nok, så har'em jo fått en herrlig velsignelse fra Horten kommune på full "utvikling" med sitt "signalbygg" i Havneparken (for et misvisende navn), pluss enda mere "utvikling" etter seier'n i den såkalte konkurransen om videre "utvikling" av havna.  Man kan jo undres om #HortenLove var inni bildet hær ævv.  Så kjære leser jeg spør igjen:  Hva ær'e dem vil? 

Hva ær'e dem vil, herr ordfører, ær'e overhue ikke mulig å se at detta kan værra en negativ utvikling?  Har CM-gruppa allerede fått så mye makt og eiendom at det er umulig å setta ner foten?  Ær'e kommunen eller CM-gruppa som bestemmer åssen denna by'n ska se ut?  
Ingen, jæ gjentar, ingen var enig med Ruben Åsmot Johnsen, skriver Gjenganger'n 29. mars.  Hovedutvalget for bygg, regulering og næring vedtok blindt og glatt riving og "utvikling" av Nordre Enggate 13 - mot den velsigna, klare stemmen te Ruben.  Sov de andre medlemmene eller ær'em allerede fanga av CM-gruppas "utviklingsplaner".   Har'em ikke fått me' sa at gata står på Riksantikvar'ns NB-liste?  Hvis du kikkær på prosjektbildet i lokalavisa 27. mars, så ær'e ikke så vanskelig å se at den "utviklinga" CM-gruppa har kommet te hjemby'n for å bedrive ikke høre hjemme hær idet hele tatt.  Detta ær hærværk!  Sett det åpp i Oslo ve' sina Lambda.

Byggeprosjektet ble halvert 


Jæ vil te slutt tillate mæ å gjørra Anne Lise Krogh' utmærkede ord i Gjenganger'n 3. april te mine:  "Det er hummer og kanari i Horten by, plater og betong og ruvande bygg midt i småhusbebyggelsen". 

Jæ gjentar gladelig:  Hva ær'e dem vil, og ikke minst, åffår får'em lov, og betyr tiltetting det samma som å bygge så høyt du vil åsså?

Ole Kristian Pettersen
Født bak Kroa - lenge før CM-gruppa

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags