8. januar kommer kongen til Horten

KOMMER TIL HORTEN: Kong Harald kommer til åpningen av Redningsselskapets nye senter på Langgrunn.

KOMMER TIL HORTEN: Kong Harald kommer til åpningen av Redningsselskapets nye senter på Langgrunn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

H.M. Kong Harald er til stede under den offisielle åpningen, når Redningsselskapet 8.januar åpner dørene for sitt nye skole- og opplevelsessenter - RS Noatun.

DEL

H.M. Kong Harald er til stede under den offisielle åpningen, når Redningsselskapet 8. januar åpner dørene for sitt nye skole- og opplevelsessenter – RS Noatun.

– Det er en stor ære, og vi er veldig takknemlig for at Kong Harald ønsker å være til stede på denne store dagen. Kongen har i alle år vist ett stort engasjement og hjerte for Redningsselskapet og den jobben våre folk utfører. Han er også Redningsselskapets høye beskytter, sier generalsekretær Rikke Lind ifølge en pressemelding.

RS Noatun er lokalisert på Langgrunn utenfor Horten og er den største enkeltinvesteringen i Redningsselskapets 126 år lange historie.

Senteret skal stå sentralt i alt arbeid Redningsselskapets gjør rundt sjøsikkerhet og kompetansebygging.

– Kravet til god kompetanse og godt utdannede sjøfolk står sterkt i Redningsselskapet. Behovet for å samle opplæring og kursvirksomhet under ett tak ble etter hvert tydelig for oss, og visjonen om «ett RS» ble skapt i 2014. Denne visjonen har nå blitt til virkelighet – senteret er ferdig, og her skal våre frivillige og faste ansatte få tilbud om det beste og mest moderne opplæringen det er mulig å gi innenfor navigasjon, søk og redning. I tillegg vil barn og ungdom få tilbud om opplæring i sjøvett gjennom spennende aktiviteter i løpet av sommeren, sier generalsekretær Rikke Lind.

Navnet «Noatun» er hentet fra norsk mytologi. Det var navnet på guden Njords egen havn og bolig. Njord var guden man kunne ofre til for lykke på havet. For god eller trygg seilas.

Mandag 8. januar er det klart for offisiell åpning, der Kong Harald er til stede under den historiske åpningen.

I tillegg til Kongen vil også statsråd Ketil Solvik-Olsen og ordfører Are Karlsen være tiltede under den offisielle åpningen.

RS Noatun

Sted: Langgrunn, Horten
Bruttoareal: 4 090 kvm.
Her finner du: RS Sjøredningsskolen, Simulatorsenter for hurtigbåt-navigasjon, base for det frivillig sjøredningskorpset i Horten, senter for Redningsselskapets forebyggende arbeid, Region Sør, Rednings-selskapets småbåtregister og kundesenter, konferansesal, møterom, fasiliteter for opplæring og øvelse, restauranten «Njord»  v/Øystein Leth/Dal gård, selskapslokaler for utleie til eksterne tilstelninger, overnatting opp til 40 personer, aktivitetspark med lavvoer og barnekultursti.
Kostnad: Rundt 120 millioner
Eier: RS Tunet AS
Byggestart: 1.juni, 2016
Overtagelse: Høsten 2017
Offisiell åpning: 8.januar 2018       

Artikkeltags