Gå til sidens hovedinnhold

Marinemusikken og FLO er reddet

Artikkelen er over 4 år gammel

– Hurra, hurra, hurra! skriver ordfører Are Karlsen i Horten om gladnyheten.

På sin Facebook-side mandag kveld, kan han informere om at lenge nedleggingstruede Marinemusikken ikke kommer til å bli lagt ned. Forsvarssjefen foreslo tidligere å legge ned dagens fem musikkorps, for så å opprette en ny enhet som trolig ville komme i Oslo. Nå kan, ifølge ordfører Karlsen, korpset og en rekke hortensere puste lettet ut.

– Jeg fikk nettopp telefon fra Stortinget med en endelig bekreftelse om at Marinemusikken ikke blir lagt ned. Dette er en gledens dag for kulturen. Tusen takk til alle dere som har vært med på å jobbe for dette, skriver Karlsen på sin offisielle profil på Facebook.

Til Gjengangeren bekrefter ordføreren også at de samme gode nyhetene gjelder FLO (Forsvarets Logistikkorganisasjon) i Horten.

LES OGSÅ: Talte Hortens sak på tinget

Det har lenge vært usikkert om Forsvarets nye langtidsplan ville kutte ut arbeidsplassene i korpset og verkstedet. Planforslaget var å slå sammen Forsvarets korps og legge driften til Oslo, og å legge ned FLO-virksomheten på Karljohansvern.

Marinemusikken skal finansieres i et samarbeid mellom forsvarsdepartementet og kulturdepartementet, forteller ordfører Karlsen.

Allerede tidligere på dagen mandag kom de første signalene om at Marinemusikken var reddet. Nå i kveld kom den endelig bekreftelsen, samt den gledelige nyhetene om at det samme gjelder FLO.

LES OGSÅ: – Har du glemt hva du lovet, Erna?

At marinemusikken har vært truet av nedleggelse har skapt stort engasjement i kommentarfeltene på Gjengangerens nettavis og Facebook-siden når saken har blitt omtalt.

Marinemusikken vant Spellemannsprisen i 2003 og ble tildelt årets kunstnerpris i fjor.

Saken oppdateres.

Kommentarer til denne saken