Mange av dagens eldre er fortsatt sultne på livet. Selv om de er ute av arbeidslivet, vet de at det fortsatt er mye å lære i livets skole. Det fikk Sandefjord kommune erfare da de i sin tid startet «Lyst på livet» som et pilotprosjekt, og etterpå så at mange andre også ville ha det samme.

Horten kommune er en av disse. Sammen med Horten Aktivitetssenter i Vestre Braarudgate og frivillige sirkelledere der, gjør de seg klare til å starte i februar.

LES OGSÅ: Høstfestivalen åpnet – en suksess fra første sekund

Påmeldingsfrist

– Vi har fått en del påmeldinger og er klare til å begynne med en gruppe nå i februar, men vil gjerne gi tilbudet til flere og ber dem melde seg her på aktivitetssenteret innen tirsdag 1. februar. Det er jo studiesirkler det er snakk om. Da er det ikke bare å «stikke innom». Vi syr sammen et opplegg og etablerer grupper, sier senterets daglige leder Kristin M. Løkeberg.

Hun forteller at gruppesamlingene skal være på aktivitetssenteret, et par steinkast fra Horten torg, med tre samlinger på våren og tre på høsthalvåret.

Samtaler

– Vi skal diskutere og samtale, dele erfaringer og tips og hjelpe hverandre til Lyst på livet, noe påfyll til det som erfart til nå i livets skole. Det vil være samlinger på mandager med faglig påfyll, sosialt fellesskap og hyggelig lunsj.

– Vi skal fremme Lyst på livet-deltakernes helse og livskvalitet ved å påvirke vanene i dagliglivet. Hver av oss har jo kunnskap og erfaringer som andre kan ha nytte av, legger hun til.

LES OGSÅ: Folkehjelpen tar ikke ferie: – Hjertelig velkommen til årets påskekafe

Livskafe første onsdag i måneden

– Når dette er sagt kan vi jo også passe på å minne om våre åpne kafeer her på aktivitetssenteret den første onsdagen i hver måned. Mens «Lyst på livet» er gruppesamlinger på seks mandager gjennom hele året, har vi Livskafeer med mye av det samme fokuset den første onsdagen hver måned.

– Disse er gratis og åpne for alle. Det er bare å komme for å ha det trivelig sammen med andre, sier Terje Rindalsholt.