Bjørn Kristian Svendsrud vil fortsette som FpU-leder

FORTSETTER: Bjørn-Kristian Svendsrud tar to nye år som formann i FpU. Til landsmøtet om to måneder har han han ingen motkandidat i sikte.

FORTSETTER: Bjørn-Kristian Svendsrud tar to nye år som formann i FpU. Til landsmøtet om to måneder har han han ingen motkandidat i sikte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

7. og 8. april samler 200 delegater seg sør for Horten til landsmøte. Ungdommen i Fremskrittspartiet vil da gjenvelge Bjørn- Kristian Svendsrud som formann.

DEL

– Jeg har lyst til å fortsette som formann, og foreløpig har jeg ingen motkandidat. Formann i FpU er et viktig verv som det tar tid å sette seg inn i. Jeg er motivert til å lede ungdommen i partiet videre, og jeg er heldig som kan være så tett på nasjonale beslutninger som jeg er i dette vervet, forteller Bjørn- Kristian Svendsrud.

LES OGSÅ: Bjørn-Kristian Svensrud (Frp) var med på å sikre den nye regjeringen. – Jeg liker å tro at vi bringer fram det beste i hverandre 

Mange oppgaver

Han snakker med Gjengangeren i en liten pause mellom en befaring i barnehagen i Åsgårdstrand og møte i formannskapet. Han har en rekke politiske verv.

– Jeg er formann i Fremskrittspartiets ungdom og utdannet jurist. Jeg pendler, og bor delvis i Horten og i Oslo. Som FpU-formann er jeg også sentralstyremedlem i Fremskrittspartiet, og sentralstyrets representant i Frps stortingsgruppe og gruppestyre. Jeg er partiets gruppeleder i Horten, og fylkestingsrepresentant i Vestfold for Fremskrittspartiet. Dessuten andre vara til Stortinget for Vestfold Frp.

Nå er han på full fart inn i sin andre periode som formann i FpU. I Fremskrittspartiet heter det formann og ikke leder.

LES OGSÅ: Et langt skritt nærmere utvidet skjenketid 

Velferdsstaten

– Hva er den viktigste politiske saken i de to neste årene?

– Vi må sørge for at A/S Norge ikke går konkurs. Velferdsstaten og folketrygden må være bærekraftige. Det vil kreve nye løsninger, og vi må være villige til å diskutere dem. Det gjelder for eksempel barnetrygd, sosialstønad og sykepenger og ikke minst mindre snylting. Jeg mener at private kan løse mange oppgaver som i dag ligger til det offentlige. Pengene varer ikke evig. I dag får barn og ungdom gratis utdanning. De må skjønne at noen betaler regningen. Vi må våge å se på alternative løsninger, sier Bjørn-Kristian Svendsrud.

LES OGSÅ: – Innbyggerne får svi for høye investeringer

For mange dødsfall

– Et annet viktig område er narkotikapolitikken. Vi må behandle tunge misbrukere framfor å gi dem straff. Her gjelder det å se hele mennesket. I Norge har vi 9.000 heroinmisbrukere, og vi har 76 dødsfall i året per en million innbyggere relatert til narkotika. Her ligger vi på topp i Europa, sier Bjørn-Kristian Svendsrud.

Artikkeltags