Som ivrig hobbyfotograf har Smedsrud tatt bilder i alle mulige vinkler i årevis – unntatt ovenifra. Men da droner begynte å bli populært for noen år siden, bestemte han seg for å teste det ut.

– Nå tar jeg flere bilder fra lufta lufta enn fra bakken, forteller han.

Av 29 bilder blir det 360 grader

En drone kan brukes til å ta opp film eller ta enkeltbilder fra luften. I tillegg kan man sette sammen en serie med enkeltbilder og slik lage et 360 graders panorama-bilde. Det er sistnevnte Smedsrud har gjort til én av sine spesialiteter.

– Et panoramabilde består av 29 enkeltbilder, som settes sammen. Jeg styrer det hele via en app på Ipaden min, sier hobbyfotografen.

LES OGSÅ: Ferske foto fra lufta

Han understreker at han er opptatt av sikkerheten når han er ute med dronen. I verste fall kan en drone tross alt falle ned.

Saken fortsetter under bildet:

(Slik ser du på bildene: Klikk på bildet først én gang, deretter en gang til og hold musepila nede mens du drar deg fram, tilbake, opp og ned i bildet)

 

– Det som går opp, kan også komme ned. Mange tenker ikke på sikkerheten, og setter seg ikke inn i reglene og hva man skal gjøre om uhellet er ute, sier han.

Smedsrud, som har bodd i Våle siden 1987, har tatt bilder både over Holmestrand, Hof og Våle. Når og hvor ofte han er ute med dronen, kommer an på tid, lyst og vær. Men at han bruker mye tid på å ta bilder, er ikke til å komme unna.

Ubetalt hobby

Likevel har han foreløpig ikke valgt å ta penger for bildene sine.

– Jeg har blitt spurt om det, men jeg er ennå i tenkeboksen. Det blir jo noe annet med en gang det er penger involvert, og tar kanskje vekk noe av sjarmen, mener han.

Her er noen flere av Odds flotte panoramabilder fra Horten:

Ved Karljohansvern