Brann i bygård - hele bygget evakuert

STENGTE STORGATA: Alle nødetater rykket ut på en brann i et loft i Storgata 56. Alle beboerne ble evakuert.

STENGTE STORGATA: Alle nødetater rykket ut på en brann i et loft i Storgata 56. Alle beboerne ble evakuert. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Stasjonene i Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) rykket ut på brann i Storgata i Horten sentrum.

DEL

– Stasjoner i VIB rykker ut på melding om røykutvikling fra en bygård i Horten, melder Vestviken 110-sentral klokken 19.03 mandag.

Bygget har adresse i Storgata 56.

– Det kan virke som at det er lokalisert til loftet, uten at vi har fått det helt bekreftet ennå. Flere har jobbet med å evakuere bygget før brannvesenet kom til stedet, sier vaktleder Dan William Jensen ved Vestviken 110-sentral.

Like etter ble det bekreftet at det er loftet det brenner på.

Gaten er stengt

Jensen opplyser at brannvesenet var i gang med slukking rundt klokken 19. Politiet har stengt Storgaten og brannvesenet går gjennom bygget, informerer politiet.

Bygården har både en næringsdel og flere leiligheter.

Klokken 19.40 skriver Politiet i Vestfold på Twitter at brannvesenet har kontroll over brannen.

– Røykdykkere er inne på loftet og slukker, begynner å få kontroll. Alle mannskaper fra tre brannstasjoner i innsats, melder Vestviken 110.

Kort tid etter melder politiet at de har kontroll på alle beboerne på adressen.

Klokken 19.47 var brannen slukket.

– Brannen er slukket, vi driver etterslukning. Alle leiligheter er gjennomsøkt. Politiet har kontroll på alle beboere, skriver Brannvesenet (VIB) på Twitter.

LES OGSÅ: Zahid ønsket seg vennefamilie – fant veien inn til Cathrines hjerte (+)

(Saken fortsetter under bildet)

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Vakthavende brannsjef Andrew Wright forteller at de raskt fikk boret hull i taket på bygården for å ventilere ut den varme røyken.

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Vakthavende brannsjef Andrew Wright forteller at de raskt fikk boret hull i taket på bygården for å ventilere ut den varme røyken. Foto:

Roser publikum

Rundt klokken 20.20 skriver VIB på sin Facebook-side at de mottok flere nødtelefoner til 110-sentralen klokken 18.55 fra observante folk i Horten, som så kraftig svart røyk fra taket i bygården.

Sentralen varslet umiddelbart alle mannskapene på VIBs tre brannstasjoner, som snarlig rykket ut.

– Ved ankomst brant det på loftet i bygget som har flere leiligheter i andre og tredje etasje, samt næring i første etasje. De personene som oppdaget brannen bidro også forbilledlig med å varsle de som var inne i leilighetene og samtidig ikke var klar over at det brant i bygget. Alle kom seg ut uten skader, uttaler vakthavende brannsjef Andrew Wright på Facebook-siden.

Brannvesenet er svært fornøyde med publikums innsats.

– Tidlig varsling muliggjorde effektiv slukking før brannen spredde seg på loftet og leilighetene i tredje etasje. Stor innsats fra tre brannstasjoner, skriver de på sin Facebook-side.

Politiet bisto med å sperre av gaten og få kontroll over alle beboerne i bygården. Ifølge politiet skal det også ha vært beboere som ikke er registrert i folkeregisteret, som gjorde undersøkelsen mer krevende. De fikk imidlertid raskt kontroll over samtlige beboere.

– Ingen har kommet til skade eller blitt fraktet til sykehus, forteller Erik Jess, innsatsleder i politiet, til vår reporter på stedet.

Kom seg ikke hjem

Maria Cruz bor i nabobygget til bygården det brant i.

– Jeg var hjemom etter jobb og skulle bare på butikken for å kjøpe middag. Jeg er så sulten! sa hun ved politisperringene etter å ha ventet med handlevarene sine i halvannen time.

Rundt henne sto flere naboer som også ventet på å kunne komme inn i boligene sine. En politikvinne hadde nettopp gitt beskjed om at det kunne ta en stund til før de fikk tilgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SMURTE SEG MED TÅLMODIGHET: Hussein Abdihakin (venstre) og Marie Cruz er naboer til bygården det brant i. Her hadde de ventet i halvannen time på å få komme hjem, og nettopp fått beskjed om at det kanskje ville gå halvannen time til.

SMURTE SEG MED TÅLMODIGHET: Hussein Abdihakin (venstre) og Marie Cruz er naboer til bygården det brant i. Her hadde de ventet i halvannen time på å få komme hjem, og nettopp fått beskjed om at det kanskje ville gå halvannen time til. Foto:

Brannvesenets kjøretøy sperrer Storgata

Det er foreløpig for tidlig å fastslå årsaken til brannen, men den skal ha startet ved inngangen til loftet.

– Alt vi vet er at det brant ved inngangen på toppen av trappeoppgangen til loftet. Det var kraftig røykutvikling, sier Wright.

Fra klokken 19.50 startet brannvesenet med hulltaking, som betyr at de boret hull i taket for å ventilere ut røyk, og fortsette med etterslukking.

– Skagerak Energi har tatt strømmen. Brannvesenets restverdiredningsbil fra Sandefjord er rekvirert. Ut i fra det vi har sett, må det være en del røykskader og noe vannskader, sier Wright.

Rundt klokken 20.40 melder VIB at deres kjøretøy sperrer Storgata ved brannstedet. Det kan anslagsvis vare et par timer til.

Klokken 21.41 reiste politiet fra stedet, mens brannvesenet fortsatte etterslukkingen.

– Storgaten stengt mellom Salmakergata og Ferjegata, opplyser politiet.

Klokken 22.44 holdt brannvesenet fortsatt på med etterslukking.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken