Kan ikke lenger bo i leiligheten etter kjøkkenbrann

Brann i Horten, Thoresensgate

Brann i Horten, Thoresensgate Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

To personer var inne i leiligheten da brannen startet. Begge fikk sjokk og ble kjørt til legen for kontroll.

DEL

Alle nødetatene var på vei til Thoresens gate i Horten klokken 13.36 tirsdag, etter melding om røyk fra en bolig.

– Stasjonene i VIB rykker ut på røykutvikling fra kjøkkenet, melder Vestviken 110-sentral, kort tid etter at ulende brannbiler fra stasjon Tønsberg rullet ut av stasjonen.

Det røyk ut fra begge sider av bygget klokken 13.45. Brannvesenet hadde da ennå ikke ankommet.

– Folk blir behandlet for røykskader, melder vår reporter på stedet.

Tre minutter ankom brannvesenet. Politi og ambulanse var allerede på plass.

Tatt hånd om av naboer

– Det var to personer inne i leiligheten da det begynte å brenne på kjøkkenet. Beboerne ble tatt hånd om av naboer, forteller politiets innsatsleder på stedet, Geir Solberg.

Litt senere opplyste politiet om at begge personene var i sjokk da de ble evakuert, og at de etter hvert ble sendt til kontroll hos lege.

Alle personer i bygget, som består av mer enn én leilighet, er evakuert. Ifølge politiet er sju personer evakuert. Politiet har kontroll på alle personer knyttet til adressen.

– Mest sannsynlig skyldes brannen matlaging. Vi slukket med en kombinasjon av høytrykksspyling gjennom veggen og røykdykkere inne etterpå, sier vakthavende brannmester Andrew Wright i Vestfold interkommunale brannvesen.

Like etter klokken 14 var brannen slukket, og brannvesenet startet med utlufting og riving. Dette arbeidet, samt videre kontroll vil pågå en stund.

Store materielle skader

TRE BRANNSTASJONER: Brannvesenet ved både Nøtterøy, Kopstad og Tønsberg stasjoner rykket ut til boligbrannen mandag.

TRE BRANNSTASJONER: Brannvesenet ved både Nøtterøy, Kopstad og Tønsberg stasjoner rykket ut til boligbrannen mandag. Foto:

Byggets andre etasje skal være ubeboelig. Politiets innsatsleder opplyser at kommunen bistår disse beboerne med bosted hvis det er behov for det.

Klokken 17.20 opplyste Vestfold-politiet at både de og brannvesenet var ferdige på stedet, og at det blir opprettet sak på brannen.

LES OGSÅ: – Jeg ønsker meg noen å gå tur med (+)

Artikkeltags