Krysset ved Esso på Borre

Av
DEL

MeningerGjengangeren hadde forleden en reportasje om ny Rema 1000 butikk + nye leilighet på Herredshustomta. Det fint at vi får flere butikker og konkurranse. Tanken på å få et apotek på Borre hilses velkommen.

Ny Rema-butikk kan bli utsatt, men kjeden har ikke skrinlagt prosjektet: – Det er på tide å utfordre den butikken som ligger der

Det jeg ønsker å få fram er problemer med det sterkt trafikkerte krysset. Vi har nå mye trafikk fra ferja, fra Horten og biler til og fra Tønsberg. På oppsiden har vi flere boligfelt og borettslag. All trafikk blir sluset ut i Rv 19 her enten du skal til Horten eller Tønsberg. Det betyr at krysset allerede nå er meget sterkt belastet, og verre blir det når området rundt ESSO, KIWI og den kommende Rema 1000 er ferdig utbygd. Opp i gata har vi også Borre ungdomsskole, og på begge sider utenfor ESSO er det busstopp.

Vei til Bakkenteigen

Det vil før eller senere bli helt nødvendig å gjøre forandringer med det krysset. Hva vil så kommunen gjøre med dette krysset? Hvordan ønsker de å regulere det? Blir det rundkjøring eller lyskryss her eller hva gjør man?

Det finns en mulighet for å kjøre ut i Rv 19 via Aslak Berglandsvei. Ved Øvre Glenne BL er veien stengt med bom. Hadde det vært en ide å fjerne bommen og kunne slippe biler ut i Rv 19 i en eller begge retninger, evt med en rundkjøring her? Da letter man en del av presset på krysset utfor ESSO.

Hva er den beste løsningen?


Arne Jonsrud

Horten

Artikkeltags