Gå til sidens hovedinnhold

Har Bastø VIII og Sulafjord i reserve

Artikkelen er over 4 år gammel

Bastø VIII og Sulafjord vil i tiden framover tilbringe mer tid til kai enn i ferjefart.

Etter at gamle Bastø VII ble solgt fra Bastø Fosen til ferjekonkurrent Fjord1 og skipet forrige dagen ble omdøpt og overmalt til Sulafjord, har den ligget i Horten Industripark, klar til å reise hjem til sin nye hjemmehavn, Florø.

For øvrig side om side med Bastø Fosens Bastø III etter at begge nå er satt på ferjerederienes reserveskip-liste.

Les også: Bastø IV og Bastø VI døpt onsdag: - Godt jobbet, gudmor

Cruiser i Indre havn

- Vi vil ha Bastø VIII som vår faste reserveferje inntil vi får på plass den nye storferjen, Bastø V, fra Tyrkia rundt midten av april. Den vil nok bli mest å se på Indre Havn, sier Bastø Fosen-direktør Øyvind Lund til Gjengangeren og varsler at de ikke har noen umiddelbare planer om å selge Bastø VIII.

Les også: Kjempefornøyde med den nye superferja

Et salg av den over 26-år gamle ferjen blir eventuelt ikke avgjort før den tredje storferja fra Tyrkia er på plass. Da skal som kjent snart 12-årige Bastø III ha fast reserveferjeplass på Indre Havn.

Les også: Vi har testet den nye Bastøferja 

Sulafjord til Florø

- Etter å ha fått fjernet alle Bastø Fosen- og Torghatten-tegn og -merker, tar vi Sulafjord hjem til Florø nå. Her skal vi ha henne som reserveferje og sette henne inn på våre ulike samband når det er noen av våre til sammen nærmere 55 ferjer som ikke kan gå i ruta si, sier drifts- og sikkerhetsdirektør Deon Mortensen i Fjord11-rederiet til Gjengangeren.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.