Nå har asfaltarbeidene i Wistings vei startet. PEAB Asfalt har lagt 600 meter ny asfalt fra bunnen i Brekka opp til Høyhuset, men er definitivt ikke ferdig.

– Vi legger 600 meter med fire centimeters bunnlag nå på tirsdag, og lar dette ligge for å sette seg til over helgen. Mandag kommer vi tilbake og legger et like tjukt topplag slik at vi har lagt igjen 120 tonn med ny asfalt her i Wistings vei, sier Rene Werth hos PEAB Asfalt til Gjengangeren.

LES OGSÅ: For en måned siden: Derfor er asfalteringen forsinket

– Men det gjenstår fortsatt mye asfaltering i Wistings vei. Det er vel rundt 300 meter opp til Festningsveien og dere møter den andre enden av Wistings vei, den med gammelt asfaltdekke?

– Ja, men det er også graving på strekningen fram dit. Vi vet ikke når de blir ferdig og vi kan asfaltere der. Dessuten går vi på ferie fra 16. juli så da er det tre uker hvor det ikke skjer noe, sier han.

– Endelig får vi asfalt i Wistings vei igjen. Etter 14 måneder med grus og dårlig «gårdsvei» får vi asfalt, sier Terje Rønnes som bor i Høyhuset, endestasjon for foreløpig asfaltlegging i Wistings vei.