Gå til sidens hovedinnhold

Inger bor i gata uten navn – og det må hun ifølge ordføreren bare finne seg i

Artikkelen er over 3 år gammel

Gata er for kort og beboerne for få til veien på Apenes kan få sitt eget navn.

Inger Melbye bor i veien uten navn mellom Aubert Plass og  Nedre Keisemark. Melbye forteller at kun tre eiendommer har innkjørsel til veien.

Sak fra 2010

– Vi som bor her har adresse Nedre Keisemark og Aubertsgate. Stumpen vår er lukket for gjennomkjøring, men det blir i liten grad respektert, sier Inger Melbye.

Nå lurer hun på hvordan det går med denne navnesaken.

– Jeg mener å huske at det kom inn en del forslag i 2010, og kommunen har visstnok også tatt stilling til hvilket forslag som skal anbefales. Men hva skjer videre? Og dersom kommunen har konkludert, savner jeg en begrunnelse.

Fortsatt uten navn

Ordfører Are Karlsen svarere at denne gatestumpen på Apenes fortsatt blir uten eget navn. Begrunnelsen finner han i forskriften til statlige myndigheter. Her heter det at lengden på veien skal være minst to kilometer og at antall beboere må være mer enn 10 til 20 for at gata på Apenes skal få sitt eget navn. Forskriften er også restriktiv til egne navn på veier og gater i forhold til utrykningskjøretøyer som raskt må finne fra til riktig adresse.

LES OGSÅ: Da Zahid Ali ryddet i hagen, fikk han seg ikke til å ta den fire meter høye trestammen. Nå blir den forvandlet. 

Derfor må Inger Melbye fortsatt bo i gata uten eget navn og med adresse til nabogata Nedre Keisemark. I det siste møte i kommunestyret frontet hun saken sin som et innbyggerinitiativ

Kommentarer til denne saken