Gå til sidens hovedinnhold

Plate med personlig preg

Artikkelen er over 4 år gammel

Thomas & Tvilerne kaller de seg, musikerne som nå gir sitt viseprosjekt ut på plate.

– Målet har vært å skape et musikalsk landskap på tekstenes premisser, sier Thomas Marthon Engevold.

– Resultatet, synes vi, er et ærlig, nært, og kanskje litt annerledes visealbum med bredde og norske tekster. Det håper vi publikum også synes.

I Åsgårdstrand

– Tvilerne, ja de rollene må som oftest sidemannen her, Arnstein Arnesen, ta alene. Og noen ganger har vi med oss produsenten vår, Øystein Knaus Fosshagen. Han holder til i både Bergen og på Svalbard så det blir jo ikke så ofte, som du sikkert skjønner, smiler Thomas.

Thomas Marthon Engevold er i dag bosatt i Åsgårdstrand, og har lang fartstid som vokalist og musiker fra ulike grupper og prosjekter både på øst,- og vestlandet. De siste årene, fra starten av 2011, har han opptrådt som banjospiller, gitarist og låtskriver i bluegrass/ americana-bandet «Tabita & Joygrass Reunion».

SJEKK BANDLISTA TIL GJENGANGEREN: Horten har hatt mange band gjennom årene. Kjenner du noen av disse musikerne? 

Personlige tekster

– Men i 2014 startet jeg med å skrive viser, med personlige norske tekster, forteller han til Gjengangeren.

Viktige inspirasjonskilder er både Bob Dylan og Cornelis Vreeswijk.

– På veien har det etablert seg et viseprosjekt med flere musikalske samarbeidspartnere både for produksjon og konsertframføringer.

– Øystein Knaus Fosshagen sa ja til rollen som arrangør, musiker og produsent til den første plateutgivelsen.

- Fosshagen er, fortsetter Thomas Marthon Engevold, – en av de store veteranene fra Bergens musikkscene; En bunnsolid musiker med lang erfaring fra de fleste sjangere, med fele som hovedinstrument,- en ildsjel og produsent, med lang merittliste. Han har vært en sterk pådriver for etableringen av bluegrassmiljøet i Norge, og er blant annet Øystein Sundes faste reisefølge i «Meget i sløyd», og medlem av «Bluegrass Playboys» for å nevne noe. Han var produsent, arrangør og hovedmusiker for albumet «Many Years to Go» av og med Erik Moll som ble premiert med spellemannspris i 2015.

LES OGSÅ: Etter 41 år gjør de comeback – men de trenger din hjelp

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Tre singler

Nå er Thomas & Tvilerne ute med singler, ei hel plate på digitale flater – og snart hele skiva på cd.

– Ja, i januar i år lanserte prosjektet tre digitale singler, forteller Thomas. Åsgårdstrand – Livets dans har siden den gang ligget til rotasjon hos NRK P1 Vestfold. Og nå gleder vi oss selvsagt stort til få hele plate på CD, noe fysisk å holde i, som et slags bevis på hva vi har klart å gjøre.

CD-plata er ventet ut i slutten av oktober, den heter «Milestein» og inneholder åtte sanger som Thomas har gitt tekst og melodi til.

I tillegg til jobben med sangene og plata, har Thomas og Arnstein også gjennomført flere konserter i nærmiljøet, blant annet under Åsgårdstrandsdagene – da fikk de varme opp for Di Derre, videre på Naustet i regi av Pernilles Venner og på Viseklubben HVA i Horten.

– De som har hørt og sett konsertene, og de nye sangene digitalt, har gitt oss positive tilbakemeldinger, forteller Thomas. – Derfor gleder vi oss nå til plateslippet og nye konserter. Og en videreutvikling av vår eget prosjekt. Det går mot mange spennende musikkdager, smiler han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.