– At noen voksne uttaler seg på våre vegne er dumt

STÅR OPP FOR SEG SELV: Elevrådsstyret ved Horten videregående skole vil ikke at voksne skal uttale seg på elevenes vegne.

STÅR OPP FOR SEG SELV: Elevrådsstyret ved Horten videregående skole vil ikke at voksne skal uttale seg på elevenes vegne. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elevrådsstyret ved Horten videregående skole mener at negative uttalelser fra fra voksne om støy fra byggeplassen under eksamenstiden, er med på å framstille situasjonen som mer problematisk enn den er.

DEL

– Vi, videregåendeelever, er voksne nok til å snakke for oss selv. Om byggingen av den nye skolen var et problem for oss ville vi sagt ifra. At noen voksne uttaler seg om dette som et problem, på våre vegne, er dumt, uttaler elevrådsleder Sebastian Smørsteen Wessman.

LES OGSÅ: Skolen har advart mot støy fra Lystlunden: Tilbyr elevene ørepropper til eksamen

Ikke samme situasjon

18. Mai mottok elevene ved Horten videregående en melding som informerte om at byggeprosessen av den nye skolen kom til å starte opp under eksamensperioden, noe som kunne føre til støy i nærområdet. Derfor valgte skolen å tilby ørepropper til alle skriftlig eksamenskandidater.

Verken rektor eller elevene har merket noen negative reaksjoner, men forklarer at noen voksne uttaler seg negativt om situasjonen. 

– De tar i bruk sosiale medier og kommentarfelt for å uttale seg om vår situasjon. Ettersom dette er noe de ikke har opplevd selv har ikke disse menneskene samme opplevelse som vi har som elever, sier Linn Wøyen Lenes fra elevrådsstyret.

LES OGSÅ: Dette sier arkitekten om den nye skolen: Eneste av sitt slag i Norge

Bakgrunnsstøy

Ungdommene i elevrådsstyret har nesten ikke lagt merke til støyet fra byggeplassen.

– Uten meldingen som varslet om mulig støy hadde jeg trolig ikke lagt merke til det. Vi har hørt litt dunking en gang iblant, men ellers har det vært lite støy. Vi har begge klasserommene som er vendt ut mot byggeplassen, men har ikke lagt spesielt mye merke til byggeprosessen, uttaler Linn Wøyen Lenes og Sivert Lindal.

Eksamenskandidatene holder fokus på eksamen og stenger støyet ute. 

–Eksamen er en så viktig test at all konsentrasjon går til det. Byggeplassen fungerer kun som svakt bakgrunnsstøy, uttaler Wessman som selv hadde eksamen i gymsalen hvor han ikke hørte noe fra byggeplassen.

Gode tiltak

Elevene har forståelse for at byggeprosessen må i gang for at det nye skolebygget skal stå klart i 2019.

– Skolen har gjort det beste ut av situasjonen ved å tilby elevene ørepropper og forsøkt å holde eksamen i rom som ikke berøres av støyet. Det er veldig bra. Samtidig virker det som Veidekke har tatt hensyn til elevenes eksamensperiode og spart det mest bråkete arbeidet til etter eksamen, sier Sivert Lindal. 

Artikkeltags